Boskamp laakt bondscoach België: "Evenveel humor als een standbeeld"

Boskamp laakt bondscoach België: "Evenveel humor als een standbeeld"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

24 juni 2022 – Jan Boskamp is niet erg overtuigd van de Belgische nationale ploeg. Hij zag de ploeg na de pijnlijke 1-4 nederlaag tegen Oranje wel twee goede wedstrijden spelen tegen Polen, maar denkt desondanks niet dat de ploeg van Roberto Martínez hoge ogen zal gooien op het WK. Ook op de bondscoach zelf was hij overigens kritisch.

"Wat moet ik erover zeggen? Tegen Nederland speelden ze als een krant, tegen Wales pakten ze een gelijkspelletje, maar tegen Polen stonden ze er wel twee keer", vatte hij in gesprek met Het Nieuwsblad de afgelopen Nations League-reeks samen. "Wat wel duidelijk is, is dat er weinig nieuw bloed in het team zal komen voor het WK. Hij heeft zijn vaste mannetjes en die laat hij niet vallen."

Boskamp haalde vooral uit naar de manier waarop Martínez met de kritiek van de afgelopen tijd omging. "Daar moet je als trainer boven staan. De mensen mogen kritiek hebben. Dat hoort bij het voetbal en houdt je als coach ook scherp. Zijn reactie op het grapje van Van Gaal vond ik ook maar slap gelul", doelde hij op de door Martínez iets te serieus genomen grap van de bondscoach, die zei dat Noa Lang de Gouden Bal sneller zou winnen dan Kevin de Bruyne. "Die man heeft blijkbaar evenveel gevoel voor humor als een standbeeld."

Lees ook: Uitspraken Van Gaal irriteren Belgische bondscoach: "Zei hij dat?"

Of Martínez zelf een standbeeld gaat krijgen na het komende WK? "Ik vrees ervoor. Hij heeft het de voorbije zes jaar fantastisch gedaan en een geweldige ploeg gesmeed, maar wereldkampioen worden in Qatar zit er volgens mij niet meer in. Dat had in 2018 in Rusland moeten gebeuren. Nu is het te laat."

Reacties

gerelateerd