Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Spitse heeft wilde toekomstplannen: "Ooit bondscoach worden"

Spitse heeft wilde toekomstplannen: "Ooit bondscoach worden"

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

24 juni 2022 – Sherida Spitse speelt vanavond tegen Engeland haar 200e interland namens de Oranje Leeuwinnen. Daarna worden de pijlen van de middenvelder gericht op het EK, dat deze zomer op Engelse bodem wordt gehouden. De 32-jarige routinier heeft ook al mooie plannen voor na haar loopbaan.

De kans is namelijk groot dat we Spitse als trainer langs het veld zullen zien. "Dat is wel mijn ambitie, ja. Ik heb mijn diploma's UEFA C en B en wil ook mijn UEFA A halen. Ooit wil ik bondscoach worden", aldus Spitse in De Telegraaf. Maar eerst wil de ervaren middenvelder zelf nog voetballen. Een nieuw contract bij Ajax ligt klaar. "Ik wil het graag voor het EK geregeld hebben, zodat ik me in Engeland op het voetbal kan focussen."

Spitse speelde in Nederland eerder bij sc Heerenveen en FC Twente. Daarnaast was ze op Noorse bodem actief bij LSK Kvinner FK en Vålerenga IF. Een nieuw avontuur in het buitenland is niet uitgesloten. "Ik heb al zoveel toernooien gespeeld, en vaak best goed, maar ook toen kwam er niet altijd iets voorbij. Als een club je echt wil, hoef je ook niet per se te shinen op een toernooi. Ik sluit een buitenlands avontuur niet per se uit, maar ben op dit moment heel blij om voor Ajax te voetballen."

Het is ook al duidelijk dat Spitse vanavond (21.00 uur) in Leeds als aanvoerder van de Oranje Leeuwinnen het veld zal betreden. Normaal gesproken is Sari van Veenendaal de captain, maar bondscoach Mark Parsons maakt nu een uitzondering voor de recordinternational. Voorlopig lijkt Spitse ook niet te hoeven vrezen dat iemand het record van meeste interlands van haar afpakt. Lieke Martens is met 133 wedstrijden voor Oranje haar achtervolger. Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd