Fraser baalde van Oranje-afmelding: "Kiezen tussen mijn kinderen"

Fraser baalde van Oranje-afmelding: "Kiezen tussen mijn kinderen"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

24 juni 2022 – Henk Fraser vond het erg moeilijk om deze zomer afscheid te nemen van het Nederlands elftal. De oefenmeester is namelijk begonnen aan zijn nieuwe uitdaging als hoofdtrainer van FC Utrecht. Dat was niet te combineren met zijn functie als assistent van Louis van Gaal bij Oranje.

"Vaak moet je kiezen uit twee slechte dingen", vertelde Fraser na zijn eerste trainer bij Utrecht tegenover De Telegraaf. "Maar ik had de luxe om uit twee mooie dingen te kiezen. Na een WK als speler was het een droom om ook een WK als assistent-trainer mee te maken. Maar ik had al lang ook de droom om trainer van FC Utrecht te worden. Het was voor mij echt kiezen tussen mijn twee kinderen. Maar uiteindelijk is de keuze op FC Utrecht gevallen."

Het viel Fraser zwaar om zijn afscheid aan te kondigen bij Van Gaal, die inmiddels in de persoon van Edgar Davids een nieuwe assistent heeft gevonden. Oranje speelt later dit jaar op het WK in Qatar. "Het moeilijke was om een bondscoach, met wie ik in zo korte tijd een bizarre band had opgebouwd, te zeggen, dat ik halverwege het proces ging afhaken. Ik verstoorde heel zijn proces. Het deed allemaal wel even pijn."

Fraser kwam deze zomer over van Sparta Rotterdam, dat hem vorig seizoen wel toestemming gaf om zijn werk bij de club te combineren met zijn functie bij Oranje. Dat zag Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren echter niet zitten. Hij gaf meteen aan dat Fraser zich volledig moet richten op Utrecht. Maar ik houd ook wel van de duidelijkheid die Van Seumeren heeft gegeven. Daar kun je niet omheen. Die eerlijkheid en directheid waardeer ik."

Reacties

gerelateerd