'De Ligt bedankt voor hoofdrol bij Juventus: Premier League lonkt'

24 juni 2022, 09:09   Bijgewerkt: 24 juni 2022, 09:20

Matthijs de Ligt lijkt Juventus deze zomer te gaan verlaten. Dat is de conclusie van een gesprek dat de speler en club donderdag hadden. De verdediger stond een dag later op de voorpagina van Corriere dello Sport, waar hij nadrukkelijk gelinkt werd aan een overstap naar Chelsea of Manchester United

Volgens het Italiaanse medium wil De Ligt graag prijzen pakken en is hij daarom teleurgesteld over de vierde plaats waarop Juventus de afgelopen twee seizoenen eindigde. De komst van Paul Pogba is nog niet genoeg om de oud-Ajacied te overtuigen dat het dit seizoen beter zal gaan. De speler zou de club hebben verzocht om hem te verkopen en daarbij zijn afkoopsom van 115 miljoen euro te verlagen naar ongeveer tachtig miljoen. Daar wilde Juventus echter geen gehoor aan geven. 

De club zelf hoopt wel nog altijd op een langer verblijf van De Ligt, wiens in 2024 aflopende contract het zou willen verlengen tot 2026. De verdediger zou samen met Federico Chiesa, Manuel Locatelli en Dusan Vlahovic een van de steunpilaren moeten zijn van het nieuwe elftal dat Juventus opbouwt, maar ook het vooruitzicht op een dergelijke hoofdrol heeft hem vooralsnog niet kunnen overtuigen. 

Premier League

En dus is de vraag welke club de nieuwe bestemming van De Ligt zal worden. Donderdag werd hij al gelinkt aan Chelsea, dat volgens de Italiaanse krant samen met het Manchester United van Erik ten Hag de beste papieren heeft. Ook Manchester City, Real Madrid of Paris Saint-Germain zou echter nog kunnen toeslaan. 

Lees ook: Groot nieuws in Turijn: Chelsea wil De Ligt

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen