Rollen omgedraaid: Botman frustreert Lille OSC en wil niet weg

Rollen omgedraaid: Botman frustreert Lille OSC en wil niet weg

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

23 juni 2022 – Sven Botman (22) kan een megatransfer maken naar Newacastle United en zijn werkgever Lille OSC is bereid mee te werken aan de deal, maar de Nederlandse verdediger ziet zelf de overgang (nog) niet zitten. Lag in de vorige transferperiodes zijn werkgever nog in de weg, trapt hij ditmaal zelf op de rem. 

Dat is best opmerkelijk, aangezien Lille OSC de verdediger de laatste jaren niet wilde laten gaan, ondanks dat er voor zijn diensten destijds ook al de hoofdprijs werd geboden. Inmiddels mag de oud-Ajacied weliswaar vertrekken en is er door de Franse club een akkoord bereikt met The Magpies, maar houdt hij zelf de boot vooralsnog nog af, meldt transferexpert Gianluca Di Marzio.

Lille OSC zou Botman hebben gevraagd om naar Newcastle United te verkassen, aangezien zij veertig miljoen euro met vijf miljoen euro aan potentiële bonussen hebben geboden en dat is voor de Ligue 1-club genoeg. Maar Botman geeft de voorkeur aan een transfer naar AC Milan, dat hem in de afgelopen zomer en winter wilde hebben, maar op dit moment nog zeker niet zo concreet is als de Premier League-club.

Lees ookBotman zwijgt over mogelijke transfer, maar is duidelijk over Oranje

Newcastle haalt Pope
Ondanks dat Botman de boot van Newcastle United nog altijd afhoudt, gaat de Engelse club wel door met het halen van spelers. In navolging van Matt Targett presenteerde Newcastle United donderdag ook keeper Nick Pope. De doelverdediger, die afgelopen seizoen het hoogste reddingspercentage van de Premier League had, komt voor zo'n tien miljoen euro over van Burnley en tekent een vierjarig contract. Ook Hugo Ekitike (Stade Rennes) staat hoog op het verlanglijstje van de Engelse club.

Reacties

gerelateerd