Inhaalrace Oranje krijgt vorm: serieuze stijging op FIFA-ranking

Inhaalrace Oranje krijgt vorm: serieuze stijging op FIFA-ranking

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

23 juni 2022 – Dat Oranje onder leiding van Louis van Gaal de weg omhoog heeft ingezet, blijkt ook uit de nieuwe FIFA-ranking. Waar het Nederlands elftal vóór de recente interlandperiode nog de nummer tien van de wereld was, bezet het inmiddels de achtste plaats. Het is de hoogste positie voor Oranje in zeven jaar. 

Op 31 maart van dit jaar bestond de top tien van de FIFA-ranking nog uit Brazilië, België, Frankrijk, Argentinië, Engeland, Italië, Spanje, Portugal, Mexico en Nederland. Bijna drie maanden later is er aardig wat veranderd. Argentinië is de nieuwe nummer drie, Frankrijk is door de slechte resultaten in de Nations League een plekje gezakt en Spanje heeft Italië afgewisseld als nummer zes. Nederland volgt achter Italië, waar eerst Portugal nog achtste stond. De top tien wordt gecompleteerd door Denemarken. Mexico is twee plekken gezakt en daarmee de grootste verliezer.

Het Nederlands elftal heeft de nieuwe positie op de wereldranglijst uiteraard te danken aan de goede resultaten in de Nations League eerder deze maand. Oranje maakte wereldwijd indruk door België met 1-4 te verslaan, waarna ook Wales (1-2) eraan moest geloven. Tegen Polen kwamen de manschappen van Van Gaal weliswaar niet verder dan een 2-2 gelijkspel, maar dankzij een 3-2 zege op Wales werd de interlandperiode alsnog goed afgesloten. In september hoopt Oranje de stijgende lijn door te zetten. Het speelt dan de laatste twee groepswedstrijden in de Nations League. België (thuis) en Polen (uit) zijn de tegenstanders.

WK-tegenstanders
België en Polen vormen de laatste tegenstanders voor Oranje op weg naar het WK in Qatar. Nederland werd tijdens de loting voor de groepsfase gekoppeld aan gastland Qatar, Senegal en Ecuador. Zij staan op respectievelijk plek 49, 18 en 44 van de FIFA-ranking. 

Reacties

gerelateerd