'Leeds United ziet Gakpo als mogelijke vervanger van Raphinha'

'Leeds United ziet Gakpo als mogelijke vervanger van Raphinha'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

23 juni 2022 – Terwijl PSV druk bezig is om de selectie te versterken, is het nog altijd de vraag waar Cody Gakpo volgend seizoen speelt. Ruud van Nistelrooij wil de aanvaller dolgraag behouden, maar een vertrek is niet uitgesloten. Zeker niet nu ook Leeds United hem op de korrel heeft.

Eind maart meldde Voetbal International dat Arsenal de beste papieren had om Gakpo deze zomer in te lijven. Maar de nummer vijf van het afgelopen seizoen in Engeland lijkt momenteel andere prioriteiten te hebben, bijvoorbeeld de komst van Ajacied Lisandro Martínez. Arsenal is echter niet de enige Premier League-club die het naar verluidt wel ziet zitten in Gakpo. Ook Leeds United zou hem op het lijstje hebben staan. Dat meldt Fabrizio Romano althans. De smaakmaker van PSV lijkt een serieuze optie te worden als Raphinha vertrekt.

En de kans dat de Braziliaan deze zomer een transfer maakt, is heel groot. Raphinha kan zich verheugen op de belangstelling van onder meer Arsenal, Chelsea en FC Barcelona. Hij zou maanden geleden al een persoonlijk akkoord hebben bereikt met FC Barcelona, maar een akkoord tussen de clubs is nog ver weg. Leeds United verlangt naar verluidt een slordige 75 miljoen euro voor haar buitenspeler. Mocht dat bedrag op tafel worden gelegd, kan de Engelse laagvlieger doorpakken. Voor Gakpo zal ze echter meer moeten betalen dan de getaxeerde 30 miljoen euro. 'Voor PSV niet genoeg', aldus Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad.

Gakpo lijkt overigens niet de belangrijkste gegadigde om Raphinha eventueel te vervangen. Volgens Romano staat ook Charles de Ketelaere van Club Brugge op het verlanglijstje. De Ketelaere staat echter ook in de serieuze belangstelling van AC Milan.

Reacties

gerelateerd