KNVB grijpt in en scherpt veiligheidseisen voor stadions aan

KNVB grijpt in en scherpt veiligheidseisen voor stadions aan

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

22 juni 2022 – Clubs in het betaalde voetbal zullen vanaf het nieuwe seizoen meer aandacht moeten schenken aan de veiligheid van de stadions. Dat heeft de KNVB woensdagavond bekendgemaakt. Clubs moeten onder meer voldoen aan nieuw protocol omtrent de veiligheid van een stadion.

De voetbalbond vindt het belangrijk om als organisator van de competitie met extra maatregelen te komen voor de veiligheid van de stadions. Tijdens de Algemene Vergadering Betaald Voetbal zijn er twee besluiten genomen om de stadions in Nederland veiliger te maken. Alle clubs moeten gaan voldoen aan een nieuw protocol, een handleiding voor een constructief veilig stadion.

Daarnaast komt er in het kader van stadionveiligheid een verplichte opleidingsdag voor clubbestuurders. Met deze stappen hoopt de voetbalbond onveilige situaties in stadions te voorkomen. Aanleiding daarvoor is onder meer het instorten van de tribune in het uitvak van NEC. In De Goffert ging het na het laatste fluitsignaal helemaal mis. Supporters van Vitesse vierden de zege in de derby, waarna plotseling een deel van de tribune instortte.

De bond voelt momenteel de verantwoordelijkheid voor het aanpassen van de regelgeving, maar benadrukt dat het liever ziet dat een andere partij de veiligheid van de stadions voor zijn rekening neemt: "Een voetbalbond beschikt echter niet over de benodigde professionele bouwtechnische kennis om de veiligheid van stadions te toetsen", schrijft de bond op de website. "De KNVB heeft al eerder gepleit voor het Engelse model – waarbij een onafhankelijke gespecialiseerde partij de toetsing van stadionveiligheid voor alle stadions voor zijn rekening neemt - en blijft het belang daarvan benadrukken."

Reacties

gerelateerd