Schreuder spreekt ambitie uit: Champions League winnen met Ajax

Schreuder spreekt ambitie uit: Champions League winnen met Ajax

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

22 juni 2022 – Alfred Schreuder steekt zijn ambitie als hoofdtrainer van Ajax niet onder stoelen of banken. De 49-jarige oefenmeester streeft het hoogste na. Daar hoort ook het winnen van de Champions League bij.

"Zonder arrogant te zijn: je moet altijd de ambitie hebben om het hoogste na te streven. Dat geldt voor Ajax en nu ook voor mij bij Ajax. Wat dat betreft willen we heel graag kampioen worden en de Johan Cruijff Schaal en de beker winnen. Ik heb zelf de ambitie om ooit een keer de Champions League te winnen. Dat heeft Ajax in het verleden gedaan en we waren er drie jaar geleden heel dichtbij", aldus Schreuder in een video-item van Ajax.

Het is nog niet helemaal duidelijk met welke spelers Schreuder zijn doelen kan najagen. Sébastien Haller staat op het punt Ajax te verlaten voor Borussia Dortmund, terwijl er ook getrokken wordt aan Jurriën Timber, Lisandro Martínez en Antony. "Dat hoort erbij en is mooi om te zien. Het verleden heeft bewezen dat Ajax krachtig genoeg is om daar talenten voor terug te halen. Erik ten Hag moest ook steeds weer een nieuw elftal vormgeven. Het is belangrijk om geduld te hebben en te vertrouwen op het vakmanschap van de mensen die de spelers aanstellen."

Hoewel Schreuder weet dat Ajax niet al zijn sterkhouders aan boord kan houden, mag een aantal spelers eigenlijk niet vertrekken. "Ik ben niet de enige die er zo over denkt. Ajax zal ook zijn spelers niet zomaar verkopen. Er zijn spelers die Ajax absoluut niet wil verkopen", aldus Schreuder, die daarmee lijkt te doelen op Timber, Martínez en Antony. Het drietal is de voorbije tijd in verband gebracht met een transfer naar het Manchester United van Ten Hag, terwijl Arsenal Martínez ook zou willen.

Reacties

gerelateerd