"Als het goed is, behoort degradatievoetbal nu tot het verleden"

21 juni 2022, 23:20

Fortuna Sittard verbaasde dinsdag vriend en vijand door Burak Yilmaz vast te leggen. Met de Turkse topspits hopen de Limburgers volgend seizoen uit de degradatiezorgen te blijven. Voorzitter Isitan Gün sluit zelfs niet uit dat Fortuna gaat meestrijden om Europees voetbal.

"Dat hoop ik wel, maar ik weet ook hoe gevaarlijk het is zo'n doelstelling uit te spreken", zegt Gün tegen Voetbal International. "We moeten realistisch blijven. Maar als het goed is, behoort degradatievoetbal nu tot het verleden. De middenmoot, misschien het linkerrijtje; het zou mooi zijn als we die stap kunnen gaan zetten. Burak kan ons daarbij helpen, maar hij kan het niet alleen. Aan ons de taak dus om spelers te halen die hem kunnen ondersteunen en aanvullen. Daar gaan we alles aan doen."

Fortuna is na de komst van Yilmaz nog niet klaar rop de transfermarkt. Volgens De Telegraaf zijn de Limburgers in de markt voor Silvester van der Water, die anderhalf jaar geleden voor 1,8 miljoen euro de overstap van Heracles Almelo naar Orlando City maakte. "Ik denk niet dat we deze transfer de komende maanden nog overtreffen, maar we zijn wel op zoek naar spelers die qua niveau op zijn minst in de buurt kunnen komen", bevestigt Gün dat Fortuna nog niet is uitgewinkeld.

Fortuna hoopt in elk geval Dimitrios Siovas langer vast te leggen. De Griekse verdediger maakte het afgelopen half jaar een goede indruk. "Dat zou ook weer een positieve stap zijn. We bouwen verder aan een competitief elftal. Hoe dan ook zorgt de komst van Burak voor een boost. In mentaal opzicht, en in de beeldvorming van Fortuna Sittard. Deze transfer bewijst dat wij als club nog altijd progressie maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Linkerrijtije, progressie, europees voetbal? Het moet niet gekker worden bij FSC. Zie je nu maar weer eerst eens te handhaven in de ED, want dat gaat zelfs met Yilmaz nog ontzettend moeilijk worden. Grote naam in Turkije, maar een zeer middelmatige spits voor de ED.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen