Fortuna Sittard stunt en haalt Burak Yilmaz met vijfjarige (!) deal

21 juni 2022, 15:07   Bijgewerkt: 21 juni 2022, 15:15

Een enorme transferstunt uit Sittard! Fortuna heeft zich officieel versterkt met Burak Yilmaz. De 36-jarige aanvaller tekent een vijfjarige verbintenis in Limburg, waar hij de eerste twee seizoenen als speler gaat volmaken. De drie jaar daarna wordt hij begeleid in het trainerstraject: al is nog niet gecommuniceerd in welke rol dat zal zijn. 

Fortuna Sittard heeft de deal dinsdagmiddag aangekondigd. "Dit is een prachtige dag voor Fortuna Sittard, dat we een speler met deze status weten vast te leggen", reageert technisch manager Sjoerd Ars verheugd op de clubsite. "Burak is ondanks zijn leeftijd nog enorm fit en gretig. We zijn er ook van overtuigd dat hij met zijn ervaring van meerwaarde gaat zijn voor ons, zowel op als buiten het veld."

Het is pas het derde avontuur buiten Turkije voor de ervaren aanvaller, die eerder in China en Frankrijk speelde. Toch kijkt Yilmaz enorm uit naar zijn nieuwe club. "Ik kijk enorm uit naar mijn tijd bij Fortuna Sittard. Voor mij was het complete plaatje enorm belangrijk, iets wat ze mij in Sittard kunnen en willen bieden", verklaart Yilmaz zijn opmerkelijke overstap.

Dat Fortuna Sittard grotendeels in handen is van een Turkse eigenaar zal ongetwijfeld hebben geholpen bij zijjn keuze. Ook het toekomstperspectief in een rol als trainer speelt mee bij Yilmaz. "Maar eerst gaat de focus op mijn periode als speler bij de club. De club is ambitieus en ik wil de komende seizoenen met mijn ervaring daarin een bijdrage leveren", aldus de spits. 

Lees ookOranje-beul Yilmaz zet na Turkse sof punt achter interlandcarrière

Loopbaan Yilmaz

Yilmaz is 77-voudig international van Turkije, waarin hij 31 doelpunten maakte en het Nederlands elftal recentelijk heel veel pijn deed in de WK-kwalificatie voor het WK. In het verleden speelde hij voor grote clubs als Fenerbahce, Galatasaray en vorig seizoen werd hij met Lille OSC nog kampioen van Frankrijk boven Paris Saint-Germain. Bij Fortuna Sittard gaat hij aan de slag in de Eredivisie, omdat Sjors Ultee zich afgelopen seizoen op het uiterstje nippertje handhaafde op het hoogste niveau van Nederland. 

 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen