Ajax bereikt akkoord over Haller, deur voor drietal dicht

21 juni 2022, 12:58

Ajax heeft besloten om zich neer te leggen bij het vertrek van Sébastien Haller. De Franse spits gaat Amsterdam verlaten en na een vernieuwd bod van 35 miljoen euro (33 vast+2 aan bonussen) wordt de Fransman geen strobreed meer in de weggelegd. Borussia Dortmund wil hem het liefst zo snel mogelijk presenteren.

Dat schrijven De Telegraaf en Voetbal International dinsdagmiddag althans. 'Al voordat de Duitse interesse concreet werd, had Ajax het standpunt ingenomen dat Haller en Edson Alvarez mogen vertrekken als de juiste prijs wordt betaald', staat er te lezen in het dagblad. Dat geldt voor alle sterkhouders (Jurriën Timber, Lisandro Martínez en Antony) overigens niet: hen wil Ajax echt liever niet kwijt en voor hen is de deur vrijwel zeker dicht. Qua inkomende transfers heeft Ajax inmiddels al een mooi bedrag opgehaald. 

Bij Dortmund kan Haller, die zijn vakantie gaat onderbreken voor het rondmaken van de deal, voor vijf seizoenen tekenen. De sterke spits heeft zelf al een akkoord bereikt met die Borussen. Ook Ajax kan met het geld weer verder, want Steven Bergwijn kan worden gehaald. 'De jackpot die de spits oplevert, kan deels worden aangewend om de Oranje-international dan eindelijk bij Tottenham Hotspur los te weken', weet het dagblad.

Lees ookRomano over de Haller-deal tussen Ajax en Dortmund: 'Are on it'

Bergwijn moet Haller-voorbeeld volgen

Want dat Haller (die ook meer dan twintig miljoen euro kostte) een enorm hoog bedrag oplevert, is ook het voorbeeld dat de Amsterdammers willen laten zien voor Bergwijn. 'Wel in de wetenschap dat de aanvaller zich kan etaleren in de groepsfase van de Champions League én op het WK. Het risico dat Ajax loopt, lijkt daarmee te verwaarlozen', staat er over de financiële risico's die Ajax in de winterstop niet wilde nemen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

RKFeyenoord
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Veel te weinig gezien het aantal goals in de Champions League

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja en Nee, erna scoorde die weinig meer. We hebben bij Feyenoord ook gezien hoe het met Jorgensen afliep.. dat soort risico’s loop je als je nee zegt tegen dit soort bedragen. 35 miljoen kan je Bergwijn halen en Wijndal.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen