Geen Götze, wel Neres: Schmidt haalt oud-Ajacied naar Portugal

Geen Götze, wel Neres: Schmidt haalt oud-Ajacied naar Portugal

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

20 juni 2022 – David Neres draagt met ingang van het nieuwe seizoen het shirt van Benfica. De Braziliaan verruilde Ajax begin dit kalenderjaar nog voor Shaktar Donetsk, maar door de Russische inval in Oekraïne kwam hij daar geen minuut in actie. Bij Benfica krijgt Neres te maken met Roger Schmidt, die de afgelopen twee seizoenen aan het roer stond bij PSV. De Portugezen betalen vijftien miljoen euro. 

Benfica heeft de komst van Neres maandagavond officieel aangekondigd. De Braziliaan werd de voorbije weken ook in verband gebracht met Juventus, maar de Oude Dame zag in hem alleen een serieuze optie als de komst van Ángel di Maria niet haalbaar bleek. De Argentijn zit momenteel weliswaar nog zonder club, maar Neres heeft zijn transfer desondanks te pakken. Zijn tweede transfer in nog geen zes maanden tijd. Neres vertrok in januari bij Ajax om aan de slag te gaan bij Shaktar Donetsk. Een maand later brak echter de oorlog uit. De competitie werd in eerste instantie stilgelegd, alvorens werd besloten dat er helemaal niet meer gevoetbald zou worden. 

Daardoor heeft Neres geen minuut gespeeld voor Shaktar Donetsk. De vleugelaanvaller kreeg begin dit jaar al de kans om transfervrij op te zoek gaan naar een nieuwe club, maar liet die liggen. De komende jaren is hij dus te bewonderen in Lissabon. Neres heeft bij Benfica een contract getekend tot medio 2027 en gaat daar dus samenwerken met Schmidt. De Duitse oefenmeester had Mario Götze ook hoog op zijn verlanglijstje staan, maar de middenvelder gaat PSV verruilen voor Eintracht Frankfurt. In de persoon van Neres heeft Schmidt echter alsnog een grote aankoop binnen. De oud-Ajacied is na Alexander Bah (Slavia Praag), Petar Musa (Boavista) en Mihailo Ristic (Montpellier) de vierde versterking voor Benfica, dat door het vertrek van Darwin Núñez naar Liverpool natuurlijk het nodige te besteden heeft op de transfermarkt. 

Reacties

gerelateerd