'Transfersom voor Mario Götze valt wat hoger uit dan verwacht'

20 juni 2022, 09:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mario Götze staat op het punt de overstap van PSV naar Eintracht Frankfurt te maken. De Duitse club heeft volgens Sky Sport Deutschland besloten de afkoopclausule in het contract van de dertigjarige spelmaker te activeren. De gelimiteerde afkoopsom zou (iets) meer dan de vier miljoen euro bedragen waarover de voorbije tijd is gerept.

Het Duitse medium meldt dat Eintracht Frankfurt 4,8 miljoen euro gaat betalen voor Götze. De transfer wordt naar verwachting een dezer dagen afgerond. Götze zou al een persoonlijk akkoord hebben bereikt met de winnaar van de Europa League. Deze maandag staat bij PSV de eerste training van de voorbereiding op het nieuwe seizoen op het programma, maar Götze zal niet op De Herdgang te bewonderen zijn.

Zo lijkt er spoedig een einde te komen aan de transfersoap rond Götze. PSV hoopte de aanvallende middenvelder te behouden, maar Götze is toe aan een nieuwe uitdaging. Het leek er lange tijd op dat hij Roger Schmidt zou volgen naar Benfica, maar een terugkeer in de Bundesliga krijgt de voorkeur. Eerder speelde hij in Duitsland voor Borussia Dortmund en Bayern München.

De overstap naar de Eintracht is in meerdere opzichten aantrekkelijk voor de spelmaker. Niet alleen ligt Frankfurt am Main dichter bij huis, ook is Götze bij de Duitse club verzekerd van Champions League-voetbal. Hoewel Die Adler het afgelopen seizoen slechts in de middenmoot van de Bundesliga eindigden, verdienden zij een ticket voor het belangrijkste Europese clubtoernooi door de Europa League te winnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen