Kompany vreest vertrek Weghorst niet: "Groot telefoonboek"

19 juni 2022, 21:10

Vincent Kompany heeft er alle vertrouwen in dat hij met een sterke selectie aan het nieuwe seizoen gaat beginnen met Burnley. De club degradeerde afgelopen seizoen uit de Premier League en dus willen veel spelers vertrekken. Wout Weghorst kijkt ook uit naar een nieuwe werkgever.

"Deze periode van transfers is altijd druk en spannend", vertelt Kompany op de clubwebsite van Burnley. "Natuurlijk is het zo dat we rekening moeten houden van het vertrek van meerdere spelers. Dat hoort er nou eenmaal bij als je degradeert. Aan de andere kant geeft ons dat de mogelijkheid om nieuwe spelers aan de groep toe te voegen. Zij kunnen ons dan verder helpen met onze doelstellingen."

Kompany is niet bang om met een jonge ploeg aan te treden in de Championship. "In België deed ik graag zaken met spelers die nog een mooie toekomst voor zich hebben. Op die manier kunnen we waarde op het veld creëren. Ik zie dat soort spelers graag ontwikkelen, dat is niet anders dan ik de afgelopen jaren deed. En mijn telefoonboek is nog groot genoeg, ik denk dat ik nog wel wat leuke opties heb."

De 36-jarige Kompany begint bij Burnley aan zijn tweede avontuur als hoofdtrainer. Eind mei vertrok hij bij de Belgische topclub RSC Anderlecht. In Engeland krijgt hij de zware taak om The Clarets terug naar de Premier League te loodsen. Dat gaat waarschijnlijk gebeuren zonder Weghorst, die begin 2022 naar de club kwam. De spits staat op het verlanglijstje van clubs uit Turkije en Duitsland.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen