Ajax en Dortmund praten over Haller: bod van 33 miljoen

19 juni 2022, 15:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Groot nieuws uit Duitsland: Ajax-spits Sébastien Haller (27) zou dicht bij een overstap naar Borussia Dortmund zijn. De onderhandelingen tussen beide partijen zijn gaande, waarbij Ajax zo'n 38 miljoen euro zou willen ontvangen, maar BVB vooralsnog niet meer heeft geboden dan 33 miljoen. De Duitsers hebben hem wel gebombardeerd tot het voornaamste transfertarget. 

Dat schrijft BILD zondagmiddag althans, terwijl De Telegraaf en Voetbal International niet veel later met het nieuws kwamen dat er liefst 33 miljoen euro plus bonussen is geboden. Een vertrek is volgens beide Nederlandse media bijna al niet meer te voorkomen. Want dat verschil van slechts vijf miljoen gaat wel rondkomen als de berichtgeving klopt, al wil Ajax ook doorverkoopclausules bovenop de gevraagde 38 miljoen euro. Haller zou er zelf namelijk meer dan voor open staan om terug te keren in de Bundesliga, waarin hij eerder voor Eintracht Frankfurt speelde.

Haller kwam in de winterstop van het vorige seizoen over voor 22,5 miljoen euro van West Ham United, dat nog meer dan het dubbele voor hem had betaald aan Eintracht Frankfurt. Bij Ajax liet de Franse spits zich zien in onder meer de Champions League tegen Borussia Dortmund en beschikt met 47 doelpunten en zestien assists in 65 officiële wedstrijden sowieso over een uitstekend gemiddelde. Als de deal rondkomt, dan pikt FC Utrecht ook nog een graantje mee.

'Hoewel de Amsterdamse clubleiding – na het vertrek van Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch – op het standpunt staat in principe niemand meer te willen laten vertrekken, ontving de landskampioen een bod van Borussia Dortmund dat uit bedrijfseconomisch oogpunt nauwelijks kan worden geweigerd', schrijft De Telegraaf over de ontwikkelingen in de Johan Cruijff Arena. 

Lees ook'Ajax-verdediger Martinez blijft absoluut toptarget van Arsenal'

Spitsen Ajax

Ajax wil Brian Brobbey op hun beurt graag overnemen van RB Leipzig, maar het prijskaartje van de jonge spits varieert zo tussen de vijftien en achttien miljoen euro. Als in navolging van Danilo (transfervrij naar Feyenoord) ook Haller zou vertrekken en de deal met Brobbey komt niet rond, dan heeft Alfred Schreuder voorlopig geen echte diepe spits in zijn A-selectie meer over.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MarcoDieBasta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax is zichzelf aan het ontmantelen en moet oppassen dat ze straks niet het lachertje worden in de CL. Want wat hebben ze nu precies teruggekocht of zijn dat van plan? Ja aanstormende jonge kerels maar dat is niet genoeg...........

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hiervan kopen ze Brobbey!

Haho46
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

33 miljoen? De inflatie slaat in de voetballerij wel erg door. Voetbaltechnisch vind ik een transfersom van ergens tussen de 15 en 20 miljoen meer dan genoeg voor deze middelmatige aanvalsleider.

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Middelmatig blijft, Topscoorder eredivisie? Bij PSV hebben oa Zahavi en Gapko veel wedstrijden gemist. Bij Feyenoord Dessers pas laat een basis plaats. Topscoorder zegt niet alles: Die Griek van VVV Giakamoukos, bijvoorbeeld koste nog geen miljoen, Jahanbaksz koste iets meer. Bij Utrecht was hij topscoorder omdat hij alle penalty's nam. In de CL had Ajax een gunstige loting (wel fantastisch resultaat) waren Lissabon en Besiktas ook erg zwak. Tegen Benfica toen het voor het echie ging kon Haller het verschil niet maken. Voetballend is hij zwak. Kan niet scoren met dribbel en individuele actie. Voor 30 miljoen verkopen. Maak je er ook winst op en kan je Brobbey terug kopen wat een betere en completere spits is.

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Verkopen (nu het nog kan met zulke bedragen) en dan Brobbey kopen, is beter en goedkoper.Neres had je ook moeten verkopen na 1 goed jaar CL voor 30 miljoen.

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Strik erom

ikkejaja
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Snap echt niet wat ze in deze middelmatige haller zien … draait als een slagschip en qua mee voetballen is hij gewoon echt geen topper !! Lekker laten gaan voor dit geld 👌

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen