Queens Park Rangers 'going Dutch' met binnenhalen van Paal

19 juni 2022, 14:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Kenneth Paal (25) heeft na zijn transfervrije vertrek bij PEC Zwolle zijn droomtransfer naar Queens Park Rangers te pakken. De transfervrije oud-PSV'er heeft zondag zijn handtekening gezet onder een driejarig contract bij de Championship-club.

'We're going Dutch' is de pakkende aankondiging van QPR over Paal en dat is deels wel waar. Paal is weliswaar de eerste Nederlandse aankoop, maar Jordy de Wijs – ook een voormalig speler van PSV – keert deze zomer terug van zijn verhuurperiode bij Fortuna Düsseldorf én oud-Vitessenaar Jake Clarke-Salter werd eveneens transfervrij binnengehengeld bij de nummer elf van het Championship afgelopen seizoen.

Manager Michael Beale is blij met de 'Nederlandse' aanwinsten. "Ik zag Paal voor het eerst spelen bij een toernooi van Jong PSV in Turkije. Ik coachte een team waarin onder anderen Jake Clarke-Salter zat en weet dat we keken naar andere grote talenten. Hij speelde toe als aanvaller, maar ik zag meteen zijn uitstraling en balgevoel. Kenneth is bovendien een veelzijdige speler", aldus Beale.

Lees ookSC Cambuur hoopt op bijzondere transfer bij PEC Zwolle

Exodus PEC Zwolle

Paal is een van de vele spelers die uitwaait na de degradatie bij PEC Zwolle. Een flink aantal doet dat net als de verdediger transfervrij, naast Paal ook onder anderen Pelle Clement, Maikel van der Werff, Rico Strieder en Yuta Nakayama, terwijl Mees de Wit aan AZ is verkocht en voor Thomas van den Belt is SC Cambuur momenteel concreet.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen