Fraaie transfer voor 'eerste 2000-speler' Haspolat

19 juni 2022, 11:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Kent u Dogucan Haspolat nog? De nog altijd pas 22-jarige voetballer die op jonge leeftijd doorbrak bij Excelsior heeft een fraaie transfer te pakken. Zijn tot 2023 doorlopende contract bij Kasimpasa is door de Turkse kampioen Trabzonspor afgekocht.

Dat hebben beide clubs bevestigd. Haspolat was in het seizoen 2016/17 de eerste speler uit het jaar 2000 die speeltijd kreeg in de Eredivisie en ontwikkelde zich bij Excelsior dat hij een transfer naar Kasimpasa verdiende. Aldaar heeft hij zich het afgelopen seizoen ook in de basis gevoetbald, getuige de 43 officiële wedstrijden (1 goal en 1 assist).

Haspolat speelde in totaal iets meer dan vijftig wedstrijden voor de Turkse club, waarmee hij zichzelf ook in de kijker speelde van de nationale jeugdteams van Turkije. Hoewel hij ook interlands speelde voor beloftenteams van Nederland, lijkt hij daarmee wat betreft zijn interlandloopbaan voor Turkije te kiezen. 

Lees ook: Denswil na hartstilstanden en knokpartijen: "Compleet gekkenhuis"

Denswil langer bij Kasimpasa

Overigens is Haspolat niet de enige in Nederland geboren speler onder contract bij de landskampioen van Turkije. Stefano Denswil werd het afgelopen seizoen al gehuurd van Bologna door de topclub, maar maakt in deze zomer de definitieve overstap naar Trabzonspor. Zijn Italiaanse werkgever liet hem opmerkelijk genoeg transfervrij gaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen