Zorgen bij Jans: "Er gaan nog veel meer spelers geblesseerd raken"

18 juni 2022, 23:11

Ron Jans voegde zich bij de toenemende kritiek op de overvolle voetbalkalenders. De trainer stond vrijdag met zijn FC Twente voor het eerst weer op het trainingsveld, maar nog zonder internationals. Zij kwamen tijdens de interlandperiode van afgelopen week nog in actie en de trainer vreest dan ook voor overbelasting.

Gevraagd of hij het vervelend vond dat hij zijn internationals nog moest missen, greep Jans de gelegenheid aan om zijn hart te luchten. "Ik ben zelf een enorme liefhebber van voetbal. Ook van het Nederlands elftal. Maar als clubtrainer heb je alleen maar last van de nationale elftallen", antwoordde hij aan de NOS.

Jans wees daarbij op de blessure van Dimitrios Limnios. De aanvaller die vorig seizoen door Twente gehuurd werd van 1. FC Köln liep afgelopen week bij de Griekse nationale ploeg een zware kruisbandblessure op. "Ik wijt dat eraan dat de spelers echt worden overbelast", stelde hij. 

"Het gaat veel te veel om commercie, om geld. Na een competitie moeten de spelers ook nog eens in korte tijd vier wedstrijden spelen. Ik denk dat er nog veel meer spelers geblesseerd gaan raken. Internationals die weer gaan beginnen bij hun club, gelijk weer moeten presteren. Dat baart mij wel zorgen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen