Go Ahead Eagles gaat wederom op Spaanse toer en huurt verdediger

18 juni 2022, 19:16

Go Ahead Eagles heeft zich versterkt met de 22-jarige José Fontán. De Spaanse, linksbenige centrumverdediger wordt voor een seizoen gehuurd van Celta Vigo. Morgen (zondag) zal hij direct aansluiten wanneer de selectie van trainer René Hake voor het eerst op het trainingsveld staat. 

'José Fontán in het spoor van Iñigo Córdoba en Marc Cardona', kopte Go Ahead Eagles op de clubwebsite. De vergelijking met de twee Spanjaarden die vorig seizoen werden aangetrokken en veel indruk maakten, was uiteraard snel gemaakt. "Ik heb ze vooraf niet om advies gevraagd", vertelde Fontán. "Wel heb ik met Renato Tapia, mijn ploeggenoot bij Celta Vigo, gesproken over Go Ahead Eagles. Hij was positief over de Nederlandse competitie en over Hake, met wie hij eerder heeft samengewerkt (bij FC Twente, red.)."

Voor Fontán is het de eerste keer dat hij Celta Vigo, de club die hem opleidde, tijdelijk verlaat. Bij de club zelf deed hij al de nodige ervaring op in het eerste elftal. Hij speelde er 29 wedstrijden, waarin de verdediger ook nog eens goed was voor twee doelpunten. Technisch directeur Paul Bosvelt omschrijft zijn aankoop dan ook een 'allround centrale verdediger'. "Vooral in balbezit - maar zeker ook verdedigend - is hij sterk. Het is een ambitieuze speler die graag in competitieverband meer minuten wil maken om een volgende stap te zetten in zijn carrière. Voor ons is het een mooie gelegenheid om hem dat podium te bieden."

Actieve transferwindow

Fontán is alweer de zesde zomeraanwinst van Go Ahead Eagles. Eerder werden al Finn Stokkers (RKC Waalwijk), Xander Blomme (Club Brugge), Rashaan Fernandes (Telstar), Jeffrey de Lange (FC Twente) en Jahnoah Markelo (transfervrij) aangetrokken. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen