'Sevilla bereikt akkoord, maar Luuk de Jong wijst transfer af'

18 juni 2022, 15:22

De toekomst van Luuk de Jong lijkt niet in Mexico te liggen. De 31-jarige spits zou een transfer naar Toluca hebben afgewezen.

Dat melden bronnen aan de Mexicaanse tak van ESPN. Toluca en Sevilla bereikten naar verluidt een akkoord over een transfersom van vijf miljoen euro, maar de onderhandelingen met De Jong liepen op niets uit. De spits wil liever in Europa blijven voetballen.

Daarvoor heeft hij in elk geval een optie: PSV. De Eindhovenaren willen hun voormalig aanvoerder dolgraag inlijven, maar zitten in de wachtkamer. De vraagprijs van Sevilla werd deze week bekendgemaakt door het Eindhovens Dagblad: zes miljoen euro, een miljoen meer dan Sevilla en Toluca zouden zijn overeengekomen. Naast PSV zou in elk geval nog een onbekende Spaanse club De Jong willen aantrekken.

De Jong beschikt bij Sevilla over een contract dat nog één jaar doorloopt, maar bij de Andalusische club heeft hij geen toekomst meer. Vorig seizoen werd de Nederlandse spits verhuurd aan FC Barcelona. Waar hij aanvankelijk werd verguisd door het Catalaanse publiek, groeide hij in de tweede seizoenshelft uit tot publiekslieveling door meerdere belangrijke doelpunten te maken.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen