Carrièreswitch lonkt voor Özil: "Hij is heel goed in Fortnite"

Carrièreswitch lonkt voor Özil: "Hij is heel goed in Fortnite"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

18 juni 2022 – Mesut Özil slaat na zijn profbestaan mogelijk een bijzonder carrièrepad in. Volgens zaakwaarnemer Erkut Sogut lonkt voor de 33-jarige voetballer een toekomst als E-sporter. Özil zou vooral bedreven zijn in Fortnite.

De spelersloopbaan van Özil zit sinds enkele jaren in het slop. Na zijn hoogtijdagen bij Real Madrid en Arsenal raakte hij in ongenade bij de Londense club. Anderhalf jaar geleden verkaste Özil naar Fenerbahçe, waar hij zijn oude niveau (nog) niet heeft gehaald. In 38 wedstrijden voor de Turkse club was hij goed voor acht doelpunten en drie assists.

Waar het voetballen Özil minder goed af gaat dan voorheen, heeft hij zich de afgelopen jaren op andere vlakken ontwikkeld. Wordt de spelmaker na zijn spelersloopbaan professioneel gamer? "Hij is echt heel goed", zegt Sogut. "Zeker in Fortnite. Het zou mij niet verbazen als hij op een dag meedoet aan grote toernooien. Hij heeft een team - M10 Esports - en spelers die daarvoor uitkomen. Hij heeft een gaming house in Duitsland, met spellen als FIFA, maar ook Fortnite."

Het contract van Özil bij Fenerbahçe loopt door tot de zomer van 2024. Zijn zaakwaarnemer gaat ervan uit dat de 92-voudig international van Duitsland niet nog voor een andere club gaat spelen. "Hij gaat steeds meer in E-sports doen en misschien zelf ook een E-sporter worden."

Reacties

gerelateerd