'Donkere wolken' bij Vitesse: drastisch uitgeklede selectie

17 juni 2022, 22:44

Het is onrustig momenteel bij Vitesse. De club kent een enorme leegloop, maar kan geen spelers halen vanwege de onzekerheid rond eigenaar Valeriy Oyf. De Russische eigenaar gaat de club verkopen vanwege de situatie in Oekraïne, maar dat zorgt voor grote onzekerheid over de sportieve toekomst. Tot dusver vertrokken er alleen maar spelers uit Arnhem, met onder anderen Danilho Doekhi, Lois Openda, Oussama Darfalou en Riechedly Bazoer. 

Dat schrijft De Telegraaf vrijdagavond. 'Het ziet ernaar uit dat trainer Thomas Letsch volgende week met een drastisch uitgeklede selectie aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen moet beginnen', analyseert de ochtendkrant over de situatie in het GelreDome. Dat er nog geen concrete verkoop aan zit te komen bij Vitesse maakt de situatie nog een stuk onzekerder en voorlopig zit een verkoop er ook niet aan te komen.

En dat heeft behoorlijk veel nadelen, bijvoorbeeld in de strijd om de spelers. 'Zoals is gebeurd met Nick Viergever, die de gewenste nieuwe defensieleider was, maar de voorkeur gaf aan een contract bij FC Utrecht', weet het dagblad. 'En zo ziet technisch directeur Benjamin Schmedes de ene na de andere speler van zijn lijstje wegvallen, terwijl de start van de voorbereiding steeds dichterbij komt.'

Lees ookBazoer neemt afscheid van Vitesse: 'Ik voel me herboren'

Binnen Vitesse is er wel veel vertrouwen in de jeugdopleiding. 'Maar intern leeft ook het besef dat de huidige groep te licht is om met een gerust hart aan het Eredivisieseizoen te beginnen', laat het medium noteren. Op 28 juni beginnen de Arnhemmers aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Wel hoopt de club op een rentree van Dominik Oroz, die de laatste maanden van het vorige seizoen ontbrak vanwege de dienstplicht in Oostenrijk. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Marreco
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

"Dat er nog geen concrete verkoop aan zit te komen bij Vitesse maakt de situatie nog een stuk onzekerder en voorlopig zit een verkoop er ook niet aan te komen." Ach ja, geen speld tussen te krijgen.

Peer64
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het grote vrezen is begonnen... Wat heeft deze club eigenlijk zelf bereikt de afgelopen jaren met het de russen en Man city aan de macht. Ja mooie jeugdopleiding en beetje Europees voetbal. Maar wat heb je aan het verleden als je misschien over een paar jaar niet meer bestaat of wellicht in de KKD speelt. Wie wil die immense schuld en daarboven op een investering maken opdat ze in ieder geval het huidige niveau structureel vasthouden.... Weinigen zullen in deze tijd een bedrag van meer dan € 250 mil op tafel leggen zonder onderpand.....! Dus of de Russen moeten de schuld zelf nemen of het wordt een faillissement en dat is wellicht ook niet slecht om een snelle doorstart mogelijk te maken.....! ik wens Vitesse veel wijsheid toe

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen