AZ troeft sc Heerenveen en FC Groningen af in strijd om Lahdo

AZ troeft sc Heerenveen en FC Groningen af in strijd om Lahdo

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

17 juni 2022 – AZ heeft Mayckel Lahdo (19) vrijdag officieel vastgelegd voor het komende seizoen. De Alkmaarders hebben daarmee FC Groningen en sc Heerenveen, die ook belangstelling hadden voor de aanvaller, afgetroefd. Met het vijfjarige contract spreekt de club bovendien veel vertrouwen uit in de buitenspeler, die overkomt van Hammarby IF.

Dat heeft AZ bekend gemaakt. "Mayckel is vooral een rechterspits. Hij heeft ook wel op links gespeeld, maar speelt voornamelijk aan de rechterkant", licht directeur voetbalzaken Max Huiberts toe over Lahdo. "Wij denken dat hij zich dusdanig vlot gaat ontwikkelen dat hij bij AZ snel zijn wedstrijden kan gaan spelen. Hij moet de concurrentie gaan opvoeren op die positie en daar loopt hij niet voor weg."

Mogelijk wordt er met de transfer ook ingespeeld op het aanstaande vertrek van Zakaria Aboukhlal, die in de concrete belangstelling staat van het Franse Toulouse en van een verkoop met zijn nog eenjarige verbintenis interessant kan zijn. Lahdo kon ook op interesse rekenen van in elk geval FC Groningen en sc Heerenveen, terwijl in het geruchtencircuit ook Feyenoord weleens werd genoemd.

Lees ook'AZ troeft Feyenoord af en haalt Zweeds groeibriljant binnen'

"Ik kijk ernaar uit om te beginnen en alle spelers te ontmoeten. AZ is een mooie club", vertelt de aanvaller over zijn overstap naar Alkmaar. "Ik houd van Nederland en het voetbal dat hier gespeeld wordt. Ik wil dit seizoen zoveel wedstrijden als mogelijk spelen en veel leren."

Reacties

gerelateerd