Jans over het vertrek Ulderink: "Zeker niet de tent uitgevochten"

17 juni 2022, 17:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ron Jans (63) baalt van het zomerse vertrek van assistent-trainer Andries Ulderink. De coach lag weliswaar regelmatig inhoudelijk in de clinch met zijn rechterhand, maar hechtte aan die discussies juist heel veel waarde. "We hebben elkaar ook zeker niet de tent uitgevochten." 

"Ik had echt geen idee dat dit ging gebeuren. Hij wilde een gesprek met mij en Jan Streuer en toen kreeg ik al wel zo'n idee dat dit ging gebeuren", blikt de oefenmeester terug tegenover de regionale krant TC/Tubantia. "Ik heb er vorig seizoen juist van genoten dat de technische staf heel verschillend was."

Volgens Jans had Ulderink een belangrijke rol in dat proces en gaat hij worden gemist. De assistent-trainer besloot naar het Antwerp FC van Mark van Bommel en Marc Overmars te trekken, om daar een soortgelijke rol te gaan vervullen in de technische staf. "Ik wilde graag verder met hem ondanks de meningsverschillen. Ik vind hem namelijk een echte vakman."

Lees ookFC Twente is open over komend seizoen: 'Niet te hard van stapel'

Brama blijft

Verder kwam RTV Oost naar buiten met het nieuws dat Wout Brama behouden blijft voor FC Twente in het komende seizoen. De middenvelder gaat wel een ander contract aan dan voorheen, namelijk op prestatiebasis. "Ik ben nou eenmaal een tijd geblesseerd geweest, dan moet je op een bepaalde manier ook meedenken met de club", stelt Brama. "Dus ik zal een lager vast salaris hebben en ik zal dat zelf moeten bijverdienen als ik fit ben."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen