'Robuuste' Magallán gaat voor nieuwe kans bij Ajax onder Schreuder

17 juni 2022, 16:58

Ajax-verdediger Lisandro Magallán (28) hoopt volgend seizoen een nieuwe kans te krijgen onder trainer Alfred Schreuder. De afgelopen jaar door de Amsterdammers verhuurde verdediger keert terug na zijn periode bij het Belgische Anderlecht, waar hij overigens wel grote indruk heeft gemaakt.

Opta Sports kwam vrijdag namelijk met de statistiek dat de Argentijn slechts viermaal voorbij gedribbeld werd door een verdediger en dat is de op een na beste score van alle (!) verdedigers in de Jupiler Pro League met minimaal 1600 minuten of meer. Met 31 optredens werd zijn periode bij de Belgische club een groot succes, waardoor hij vertrouwen heeft getankt voor de rest van zijn periode in Amsterdam.

Tegenover het Argentijnse medium TN vertelt de sloper dan ook dat hij zijn tot in 2023 lopende contract bij Ajax wil uitdienen en anders ook behouden wil blijven voor een club in Europa. "Ik weet niet wat de plannen zijn: blijven over verkopen. Maar ik wil graag blijven", maakte hij aan alle onzekerheid over zijn toekomst een einde. Of Schreuder hem ook een kans gaat geven, is nog niet bekend. 

Lees ook: Ajax-flop Magallán blikt terug: "Ik was mentaal niet klaar"

De verdediger kwam onder Erik ten Hag naar Ajax, maar kon nooit rekenen op een basisplaats en raakte alweer snel uit beeld in de Johan Cruijff Arena – zijn prijskaartje van negen miljoen euro ten spijt. In de tussentijds speelde hij bij onder anderen FC Crotone, Deportivo Alavés en Anderlecht, waarvan die laatste periode het grootste succes was.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen