Ajax plant twee nieuwe oefenwedstrijden in; keeper uitgezwaaid

17 juni 2022, 14:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het oefenprogramma van Ajax heeft weer iets meer vorm gekregen. De Amsterdammers kondigden vrijdagmiddag via de eigen kanalen twee nieuwe vriendschappelijke duels aan. De Duitse clubs SV Meppen en SC Paderborn 07 zijn de tegenstanders.

De twee wedstrijden worden afgewerkt op het complex van Quick '20 uit Oldenzaal. In het nabijgelegen De Lutte verblijft Ajax tussen 27 juni en 2 juli voor een trainingskamp ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. SV Meppen, de nummer twaalf van het afgelopen seizoen in de 3. Bundesliga, is op 28 juni om 18.00 uur de eerste tegenstander. Op 2 juli om 13.00 uur sluit Ajax het trainingskamp af tegen Paderborn, dat in de 2. Bundesliga als zevende eindigde. 

Aanvankelijk hoopte Ajax ook tegen het Belgische AA Gent te oefenen, maar door die ontmoeting kan een streep. Een negatief advies van de Gentse lokale politie maakte dat er uiteindelijk geen toestemming is gegeven voor de oefenwedstrijd. Dat meldde Het Nieuwsblad vrijdagochtend. Ajax oefent op 19 juli in Oostenrijk tegen Red Bull Salzburg en zal in een lader stadium het verdere oefenprogramma bekendmaken.

Kotarski

Ajax kondigde vrijdag op de eigen website ook het afscheid aan van doelman Dominik Kotarski. De 22-jarige Kroaat keert terug naar zijn thuisland. Hij is definitief overgenomen door HNK Gorica, de club die hem vorig seizoen al huurde van de Amsterdammers. De doelman lag nog vast tot medio 2023, maar duidelijk was dat er voor hem geen toekomst was bij de landskampioen. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen