Van Wolfswinkel waarschuwt FC Twente en adviseert Feyenoord

17 juni 2022, 09:57   Bijgewerkt: 17 juni 2022, 10:03

Ricky van Wolfswinkel kijkt terug op een geslaagd seizoen met FC Twente. De spits was zelf goed voor zestien treffers, waarmee hij een belangrijk aandeel in had in het bereiken van een knappe vierde plek in de Eredivisie. Daarbij waarschuwde hij echter direct dat nog zo'n succesvol seizoen niet vanzelfsprekend is. 

In gesprek met Voetbal International wilde Van Wolfswinkel zijn eigen rol als doelpuntenmaker niet te groot maken in het succesvolle jaar van Twente. "Statistisch is het misschien zo simpel, maar ik wil zeker ook andere jongens noemen. Michal Sadílek bijvoorbeeld, dat is echt een topper. FC Twente heeft een gouden slag geslagen door hem over te nemen van PSV. En Mees Hilgers. Geloof me nou, de topclubs zitten te slapen. Als ik Feyenoord was, zou ik hem direct halen."

Zonder iemand te kort te willen doen, lichtte Van Wolfswinkel ook Robin Pröpper en Ramiz Zerrouki nog uit, evenals trainer Ron Jans. "Ik kan me Heerenveen-uit nog herinneren. We stonden met rust voor, maar speelden helemaal niet zo goed. In de kleedkamer wilde hij ons op scherp zetten en zei hij tegen mij: 'Ricky, ga je ook nog andere doelpunten maken dan strafschoppen?' De jonge spelers keken met grote ogen, maar dit hadden Jans en ik onderling al afgetikt. Hij weet dat hij mij altijd mag gebruiken om de boel op scherp te zetten. Het aanvoelen hoe je elke speler kan benaderen, dat is echt een kwaliteit van onze trainer."

Linkerrijtje

Van Wolfswinkel beseft dat de hoge notering van afgelopen seizoen ook verwachtingen met zich meebrengt. "De piek wordt in het voetbal door de buitenwereld als standaard gezien. Maar bij FC Twente zou dat nergens op slaan. Je hebt de traditionele top drie, en AZ kort daarachter. Vervolgens heb je een rijtje clubs die elkaar weinig ontlopen. Vitesse, FC Utrecht, sc Heerenveen, FC Groningen en FC Twente zijn dat normaal gesproken. Met een topseizoen eindig je vierde of vijfde, maar je kan ook negende worden, zonder dat het als een drama wordt beschouwd. Mocht de situatie zo zijn, dan hoop ik dat de mensen vooral nuchter en realistisch blijven. Als we komend seizoen in het linkerrijtje eindigen, hebben we het gewoon goed gedaan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen