Transferweekje: Feyenoord speurt rond, wilde plannen Overmars

18 juni 2022, 13:18

De transfermarkt gaat bijna open, maar er wordt nu al volop gehandeld. Wat staat ons de komende tijd te wachten? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Feyenoord richt zich op bekende namen

Arne Slot en Frank Arnesen willen bij de renovatie van de Feyenoord-selectie ook een flinke Nederlandse kern samenstellen. Dit bleek wel uit de namen die deze week de revue passeerden. Zo bracht Voetbal International het nieuws dat de in Duitsland spelende ex-Ajacieden Daley Sinkgraven en Jurgen Ekkelenkamp door de Rotterdammers worden gevolgd. Zij zijn in beeld als vervangers van respectievelijk Tyrell Malacia - die vermoedelijk vertrekt - en Guus Til. Voor de spitspositie meldde Feyenoord zich deze week bij Bas Dost. De doelpuntenmaker loopt uit zijn contract bij Club Brugge en kan dus gratis worden opgehaald als concurrent van de al aangetrokken Danilo. De naam van de eveneens transfervrije Joshua Brenet zingt ook nog altijd rond in De Kuip. 

Lees ook: Waarom Feyenoord uitkomt bij Sinkgraven en Ekkelenkamp

Bayern München beleeft topweek

Het was op transfergebied een bijzonder interessante week voor Bayern München. Dat begon maandag, toen de langverwachte komst van Ryan Gravenberch eindelijk officieel bevestigd werd. De middenvelder volgde daarmee Ajax-ploeggenoot Noussair Mazraoui, al hielden de Amsterdammers er in zijn geval wel een redelijke transfersom aan over: 25 miljoen euro (inclusief bonussen). Het was echter niet de grootste transfer van Der Rekordmeister deze week. Vrijdag volgde er nog een klapper: met Liverpool werd volgens Duitse media een akkoord bereikt over de komst van Sadio Mané. Bayern betaalt nog geen veertig miljoen euro voor de Senegalees, die met het vertrek van doelpuntenmaker Robert Lewandowski de nieuwe ster in de voorhoede moet worden. Kan dit Bayern München volgend seizoen een serieuze gooi doen naar de Champions League-winst? 

Verrassende namen op eerste training FC Twente

FC Twente stond deze week als eerste Eredivisie-club op het trainingsveld voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Naast enkele jeugdspelers verscheen daar nog een opvallende nieuwe naam: Kamohelo Mokotjo. De oude bekende van de club traint deze periode mee om aan FC Twente te laten zien hoe fit hij nog is en daarmee eventueel een contract af te dwingen. Verder trainden ook Jesse Bosch en Joshua Brenet op eigen verzoek nog 'gewoon' mee, ondanks dat zij deze zomer uit hun contract lopen. Twente hoopt Brenet overigens nog altijd te kunnen verleiden tot een langer verblijf. De concurrentie is echter groot: ook Feyenoord blijft inzetten op zijn komst. Tot slot bevestigde de club dat er nog wel twee andere verlengingen op de rol staan: Wout Brama en Manfred Ugalde zullen komende week in Enschede hun nieuwe contract tekenen.

Ook terugkeer naar Duitsland optie voor Götze

Mario Götze heeft de clubs voor het uitkiezen. De Duitser stond al in de belangstelling van Benfica, AC Milan en Inter Miami, maar inmiddels heeft ook Eintracht Frankfurt zich bij dat rijtje gevoegd. Volgens BILD zijn de club en speler inmiddels in gesprek. Door het winnen van de Europa League kan Frankfurt Götze bovendien iets bieden dat hoog op zijn lijstje staat: Champions League-voetbal. Met PSV en Benfica - laatstgenoemde was tot dusver het meest concreet voor de middenvelder - zou hij daarvoor eerst de voorrondes moeten overleven. Sowieso lijkt PSV de hoop op een langer verblijf van de Duitser binnenkort te moeten opgeven. Zijn gelimiteerde afkoopsom van vier miljoen euro is voor vele clubs interessant, zoals nu dus ook voor Eintracht Frankfurt. 

Grootse plannen van Marc Overmars

Marc Overmars probeert bij Antwerp FC een selectie samen te stellen waarmee Mark van Bommel kan meestrijden om de Belgische titel. De technisch directeur zette deze week de ambities van de club kracht bij door Vincent Janssen te strikken. De van Monterrey overgekomen spits wordt in Antwerpen een van de grootverdieners van de Belgiscsh competitie. Janssen is ongetwijfeld niet de laatste aansprekende naam die deze zomer de overstap naar De Bosuil maakt. Antwerp wil zich namelijk ook versterken met Toby Alderweireld. Belgische media achten de kans groot dat de ervaren verdediger overkomt van Al-Duhail uit Qatar. Antwerp zou ook een lijntje hebben uitgegooid naar Dries Mertens, al wordt dat tegen de Gazet van Antwerpen weer ontkend.

Reacties

RKFeyenoord
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dost komt niet naar Feyenoord. Steven Bergwijn wel.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen