"Iedereen schreeuwt dat Bijlow de nummer één moet zijn, ik niet"

17 juni 2022, 07:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Justin Bijlow is normaal gesproken de eerste keeper van het Nederlands elftal. Door een blessure werd de strijd onder de lat de afgelopen weken echter uitgevochten tussen Jasper Cillessen en Mark Flekken. Ex-doelman Harm Zeinstra vindt echter dat die twee net zoveel kans maken op een basisplaats op het WK als Bijlow.

"Qua potentie zit Bijlow heel hoog, maar hij heeft nog wat te leren", begon Zeinstra in gesprek met Voetbal International. "Iedereen schreeuwt van de daken dat hij de nummer één moet zijn in Qatar, maar ik ben daar wat conservatiever over. De drie keepers van Oranje ontlopen elkaar niet zoveel. Ik snap dan ook niet dat er over een keepersprobleem wordt gesproken."

Op die laatste zin ging de oud-doelman van onder meer FC Emmen en SC Cambuur verder in. "Het is geen wereldtop wat we hebben, zoals bijvoorbeeld België, Duitsland, Spanje, Argentinië en Brazilië wel hebben. Maar ik zou het Bijlow, Cillessen én Flekken toevertrouwen. Dat is gewoon een luxe. Natuurlijk hoop je dat je tien, vijftien jaar lang een Edwin van der Sar hebt, maar die lat moeten we misschien maar eens loslaten."

Door een blessure kwam Bijlow bij Feyenoord de laatste twee maanden van het seizoen niet in actie. Wel was hij op tijd opgelapt voor de finale van de Conference League, maar de medische staf achtte het niet verantwoord om hem vervolgens ook nog af te staan aan Oranje. Naast Cillessen en Flekken was ook Tim Krul opgeroepen. Toen hij óók geblesseerd raakte, sloot Kjell Scherpen als derde keeper aan bij de ploeg van Louis van Gaal. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Vriend
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Fijn dat we eindelijk weten hoe Harm Zeinstra hier over denkt..

Jones9899
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Precies ja! Nachten lang lag ik wakker met de vraag; maar wat zou Harm nu toch vinden? En eindelijk weten we het! sarcasme modus weer uit

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bijlow heeff de potentie, maar die jongen is nog meer geblesseerd dan Robben. Daar is toch niet op te bouwen?

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gelukkig is cillessen altijd fit

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Daarom kan je beter naar een iets mindere keeper kijken die er wel altijd staat. Al vind ik Flekken niet echt een mindere keeper, en vrijwel altijd fit. Nu kan de verdediging elke wedstrijd achterom kijken wie er nu weer staat en hoe hij nu weer een bal aangespeeld wilt krijgen.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Fit maar geen goede keeper ik zeg doen!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen