Fenerbahçe verwelkomt Bruma: dit zijn de details van de transfer

Fenerbahçe verwelkomt Bruma: dit zijn de details van de transfer

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

16 juni 2022 – Fenerbahçe heeft donderdagmiddag de komst van Bruma wereldkundig gemaakt. De Turkse club huurt de 27-jarige vleugelaanvaller voor een seizoen van PSV en is daarna verplicht hem over te nemen.

Hoewel Bruma zich het afgelopen seizoen enigszins revancheerde voor zijn teleurstellende debuutjaar op de Nederlandse velden, was PSV bereid hem deze transferperiode te laten gaan. Meerdere clubs meldden zich in Eindhoven, waaronder Botafogo. Bruma besloot een Braziliaans avontuur te laten schieten en voor een overstap naar Fenerbahçe te kiezen.

De Turkse competitie is Bruma niet onbekend. Tussen 2013 en 2017 stond hij op de loonlijst bij Galatasaray, waarvoor hij in 57 wedstrijden in de SüperLig twaalf keer scoorde. Galatasaray verhuurde Bruma in het seizoen 2015/16 aan Real Sociedad, waarna hij voor ongeveer elf miljoen euro werd verkocht aan RB Leipzig. PSV pikte hem twee jaar later voor twaalf miljoen euro op in Duitsland.

Bij PSV wist Bruma de hoge verwachtingen nooit waar te maken. Met name in zijn eerste jaar in Eindhovense dienst presteerde de aanvaller ver ondermaats. In het seizoen 2020/21 werd Bruma verhuurd aan Olympiakos, dat de koopoptie in het huurcontract niet lichtte. Onder Roger Schmidt leefde Bruma het afgelopen jaar enigermate op, al lukte het hem niet om voor langere tijd een hoog niveau vast te houden.

Transfersom en contractduur
De zaakwaarnemer van Bruma onthulde woensdag tegenover het Eindhovens Dagblad enkele details van de transfer van Bruma naar Fenerbahçe. De verplichte koopoptie in de huurovereenkomst met PSV bedraagt maximaal vier miljoen euro, inclusief bonussen. Na dit seizoen tekent Bruma een meerjarig contract bij de Turkse club. Waarschijnlijk gaat het om een driejarige verbintenis, met de optie voor een extra seizoen.

Reacties

gerelateerd