Ten Hag laat eerste speler gaan, slecht nieuws voor Aké

16 juni 2022, 13:25

De eerste niet-transfervrije uitgaande overgang onder Erik ten Hag bij Manchester United is aanstaande. Dean Henderson (25), normaliter de tweede keeper, wordt het komende seizoen vrijwel zeker verhuurd aan Nottingham Forest, dat bovendien een optie tot koop heeft bedongen.

Dat heeft Sky Sports donderdag bekend gemaakt. De sluitpost kwam in het afgelopen seizoen tot slechts vijf optredens achter de eerste keuze David De Gea. Bij het gepromoveerde Nottingham Forest is hij wel de eerste keuze en bovendien kunnen ze hem voor zo'n twintig miljoen euro permanent overnemen. Eerder vertrokken wel Edinson Cavani, Paul Pogba, Jesse Lingard, Nemanja Matic en Juan Mata.

Dan zal er dus een nieuwe goalie moeten komen, want derde keeper Lee Grant heeft een aflopende verbintenis en zal eveneens vertrekken. Met Tom Heaton zit er nog wel altijd een derde keuze in de selectie van The Red Devils, maar Ten Hag zal nog wel een andere stand-in willen hebben achter De Gea.

Lees ook'Ajax en Man United sluiten herenakkoord voor transferzomer'

Slecht nieuws Ake

Ook uit de andere club van Manchester kwam een sterk transfergerucht, ditmaal uit de koker van specialist Fabrizio Romano en ook Sky Sports. Pep Guardiola zou linksback Marc Cucurella dolgraag willen overnemen van Brighton & Hove Albion, omdat hij hem als een absolute versterking ziet voor The Citizens. Dat zou slecht nieuws zijn voor Nathan Aké: de Nederlander speelde ook regelmatig als linksback onder Guardiola.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

bonaire
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kan eigenlijk niet wachten , mag van mij direct wel weer beginnen. Vind bijna elke wedstrijd leuk om de PL . Hoog niveau begint al bij de top 10 . Nadeel is , als je bepaalde wedstrijden ziet in Spanje , England, , ook sommige op de Duitser.. Ik persoonlijk dan mij dood erger , dus niet meer kijk naar live wedstrijden in Nederland. Alleen dan de echte top . En mijn club natuurlijk , mijn FC Twente.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen