PEC Zwolle vrouwen zien trainer nog voor seizoensstart vertrekken

16 juni 2022, 12:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De PEC Zwolle vrouwen hebben een fikse tegenvaller moeten incasseren. De ploeg had Roeland ten Berge aangesteld voor het nieuwe seizoen, maar de oefenmeester vertrekt een maand na zijn aanstelling alweer. Hij kan namelijk bij een BVO van de mannen aan de slag.

Dat maakt PEC Zwolle donderdag bekend op het clubkanaal. "Onlangs vertelde Roeland ons te zijn benaderd voor een andere functie in het betaald voetbal. Een functie die voor hem in de categorie 'nu of nooit' viel", geeft operationeel manager vrouwenvoetbal Mariska Kogelman tekst en uitleg over de opvallende move.

"Als club hebben we hierop goede gesprekken met elkaar gevoerd en zijn we gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat het beter is om nog voor het seizoen écht begint uit elkaar te gaan. Hoewel we Roeland graag in Zwolle hadden gehouden, zien we in dat er een onwerkbare situatie kon gaan ontstaan waar niemand bij gebaat zou zijn", vervolgt Kogelman.

De club laat weten dat men er samen 'op een goede manier' uitgekomen is met de trainer, die het de afgelopen seizoenen prima deed bij de vrouwentak van sc Heerenveen. Waar Ten Berge heengaat, is niet bekend. In het geruchtencircuit wordt het assistentschap bij Go Ahead Eagles genoemd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen