Heerenveen pikt tweede transfervrije kracht op bij Willem II

16 juni 2022, 09:26

Het nieuwe sc Heerenveen van trainer Kees van Wonderen krijgt heel langzaam vorm. In navolging van keeper Andries Noppert komt ook Mats Köhlert (24) transfervrij naar het Abe Lenstra Stadion. Hij tekent in Friesland vermoedelijk een contract voor liefst drie seizoenen.

Dat schrijven het Brabants Dagblad als ook de Leeuwarder Courant donderdagochtend. Beide regionale kranten weten dat Köhlert zijn transfervrije status gebruikt om te vertrekken, ondanks dat de Tilburgers graag verder waren gegaan met de buitenspeler. Door de degradatie naar de Eerste Divisie bleek dat echter geen haalbare kaart. 

Köhlert toonde zich in de afgelopen drie seizoen een multifunctionele kracht voor Willem II, want hij speelde rechts- en linksback en kwam ook als linkeraanvaller – de rol die hij van nature vervult – uit de voeten. In totaal kwam hij tot negen goals en negen assists in bijna honderd (98) wedstrijden in het shirt van de Tricolores.

Lees ookHeerenveen geeft Van Aken nieuwe kans; Meijers blijft bij Sparta

Heerenveen lijkt hem als aanvaller te gebruiken, aangezien Arjen van der Heide na het vertrek van onder meer Anthony Musaba en Siem de Jong de enige overgebleven buitenspeler was. Al is er na het vertrek van linksback Lucas Woudenberg ook op die plek wel ruimte voor Köhlert.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen