Fosu-Mensah houdt hoop op WK met Oranje: "Ik was heel dichtbij"

Fosu-Mensah houdt hoop op WK met Oranje: "Ik was heel dichtbij"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

15 juni 2022 – Met het WK in aantocht komen veel namen van potentiële kandidaten voor de Oranje-selectie voorbij. Een naam die niet vaak valt, is die van Bayer Leverkusen-speler Timothy Fosu-Mensah. De 24-jarige rechtsback zelf heeft het WK echter nog zeker niet uit zijn hoofd gezet. 

Fosu-Mensah kwam in 2017 en 2018, destijds door Manchester United verhuurd aan Crystal Palace, al tot drie interlands. Daarna raakte hij echter steeds verder uit beeld bij Oranje, mede door veelvuldig blessureleed. Zo zorgde zijn tweede kruisbandblessure er vorig jaar voor dat hij definitief niet op het EK van die zomer zou uitkomen, waarvoor hij wel nog altijd in aanmerking kwam. 

"Dat was heel erg jammer", blikte Fosu-Mensah terug met ESPN. "Ik raakte eind februari geblesseerd en in maart waren er interlands. Voor mijn gevoel zat ik er weer heel dichtbij. Ik zou opgenomen worden in de selectie, maar toen gebeurde het. Maar wat kan je eraan doen? Het is gebeurd. Je moet gewoon vooruit kijken. Het EK heb ik toen moeten laten schieten."

WK
Gevraagd naar zijn doelen voor het komende seizoen, werd duidelijk dat hij nog hoop heeft op het eindtoernooi van komende winter. "We gaan Champions League spelen met Bayer Leverkusen en het WK komt eraan. Dat zijn dingen waar ik echt naar uitkijk", antwoordde de verdediger. Op de concrete vraag of hij het WK inderdaad nog niet uit zijn hoofd heeft gezet: "Je weet maar nooit."

Reacties

gerelateerd