Inter 'positief' over terugkeer Lukaku én haalt talentvolle middenvelder

15 juni 2022, 20:22

Romelu Lukaku kan deze zomer op huurbasis terugkeren naar Internazionale. De gesprekken tussen zijn huidige club Chelsea en zijn oude liefde zijn woensdag begonnen en worden omschreven als 'positief'. Het verschil tussen vraag en aanbod zou niet erg groot zijn.

Dat schreven verschillende media, onder wie transferspecialist Fabrizio Romano en de Engelse en de Italiaanse tak van Sky Sports. Chelsea zou bereid zijn om Lukaku te verhuren tegen een bedrag van tien miljoen euro, waar Inter inzet op de helft daarvan. Toch is het verschil niet groot; eerder was de verwachting dat Chelsea liefst 24 miljoen zou vragen. Bovendien betaalden The Blues een jaar eerder liefst 113 miljoen euro aan Inter voor de komst van de spits.

Die transfersom heeft Lukaku het afgelopen seizoen bepaald niet waar kunnen maken in Londen. In 44 wedstrijden (alle competities) kwam hij niet verder dan vijftien goals en twee assists. Zelf heeft Lukaku een jaar later een uitgesproken voorkeur voor een terugkeer naar Milaan. Eerder werd ook gesproken van een rol voor Denzel Dumfries als ruilmiddel in de onderhandelingen, maar daar lijkt vooralsnog geen sprake van. 

Kristjan Asllani

Tegelijkertijd is Inter ook dicht bij een versterking voor het middenveld. Het gaat om de twintigjarige Albanees Kristjan Asllani, die bij Empoli werd opgeleid en afgelopen seizoen doorbrak. De defensieve middenvelder maakt in de eerste seizoenshelft zijn eerste minuten in de Serie A en groeide na de winterstop uit tot basisspeler. Volgens verschillende Italiaanse media zijn Inter en Empoli het eens geworden over een huursom van vier miljoen euro, met de optie om hem voor nog eens tien miljoen euro definitief over te nemen. 

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen