Lang en Gakpo maken indruk: "Nederland verder helpen op het WK"

15 juni 2022, 17:55

Noa Lang en Cody Gakpo staan er na hun overtuigende optreden tegen Wales goed op bij de Nederlandse media. Zo ook bij Valentijn Driessen en Mike Verweij van De Telegraaf. De journalisten zien voor het jonge tweetal dan ook een rol weggelegd op het WK van komend najaar. 

"Wie mij het meest heeft verrast? Toch Noa Lang", opende Driessen in de podcast Kick-Off. "Hij werd eigenlijk al afgeschreven voor hij erbij zat. Hij heeft tot dusver niet echt veel laten zien in het Nederlands elftal. Maar in de eerste helft vond ik hem af en toe ongrijpbaar. Op een gegeven moment was hij bezig op de achterlijn en opeens was hij twee man voorbij. En natuurlijk die goal die hij geweldig afmaakte. In Cardiff kwam hij de bal de hele tijd maar halen, daar is hij niet voor. Hij moet gewoon bediend worden rond de zestien en daar zijn acties maken. Dat deed hij nu in de thuiswedstrijd veel meer. Dan is hij levensgevaarlijk."

Voor Lang, evenals voor Gakpo, was dit met het oog op het WK een zeer belangrijk optreden. "Ik kan me goed voorstellen dat Van Gaal ze mee gaat nemen", aldus Driessen. "Voor hen was dit belangrijk, omdat Arnaut Danjuma en Donyell Malen er door blessures niet bij waren. Dan moet je wel een keer je stempel op zo'n wedstrijd drukken. Ik vind dat ze dat allebei gedaan hebben. En niet alleen vanwege hun goals. Gakpo is ook continu dreigend. Niet dat alles lukt, maar je moet wel altijd op je hoede zijn als tegenstander."

Gakpo

Verweij sloot zich daarbij aan. "Gakpo werd voetballer van het jaar in Nederland - terecht denk ik - maar in het Nederlands elftal kwam het er nog niet uit. Ik vond hem in Cardiff echt matig. Maar nu zie je wel die jongen die Nederland verder kan helpen op het WK. Je moet ook in ogenschouw nemen dat zulke jonge jongens weer een half jaar verder zijn tegen de tijd dat het WK begint."

Lees ook: Driessen onverbiddelijk: 'Zij mogen het WK voor de buis volgen'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

TopCoach
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Noa Lang hoort bij de groep v 26.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen