Oud-Feyenoorder Jørgensen moet weer op zoek naar nieuwe club

15 juni 2022, 16:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Oud-Feyenoorder Nicolai Jørgensen heeft het geluk in het voetbal nog niet hervonden. De Deen keerde afgelopen winter terug bij zijn oude liefde FC Kopenhagen, maar na een halfjaar is daar besloten zijn contract niet te verlengen. De spits speelde slechts negen wedstrijden voor de landskampioen van Denemarken, waarin hij één keer trefzeker was.

In Nederland kennen we Jørgensen vooral als de speler die Feyenoord in 2016/17 als topscorer aan de landstitel hielp. Daarna ging het - mede door veel blessureleed - bergafwaarts met de aanvaller. In de zomer van 2021 kwam er een einde aan de samenwerking en ook het verblijf bij zijn nieuwe club Kasimpasa was niet erg succesvol. Na een halfjaar vertrok uit Turkije om terug te keren in Kopenhagen, maar inmiddels is de 31-jarige Deen dus weer transfervrij. 

"Geen geheim dat ik langer wilde blijven"

Op de clubwebsite van FC Kopenhagen werd toegelicht dat Jørgensen weliswaar op en buiten het veld veel heeft bijgedragen door zijn ervaring, maar dat de club heeft geconcludeerd dat er aanvallers met andere kwaliteiten nodig zijn. "Het is geen geheim dat ik hier graag langer had willen blijven", zei de spits zelf. "Ik hou van deze club en het zal altijd mijn club in Denemarken zijn. Daarom heb ik er alles aan gedaan om afgelopen winter terug te keren."

"Om onderdeel te zijn van een nieuwe kampioensstrijd en te zien hoe de achterban alleen maar fanatieker is geworden, is een geweldige ervaring geweest. Ik heb geen spijt dat ik thuis ben gekomen. Nu heb ik wat interessante opties waar ik met mijn familie naar moet kijken. Ik wens de club het beste in de toekomst en kijk ernaar uit om het team te blijven volgen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen