'Feyenoord denkt aan Sinkgraven als opvolger van Malacia'

15 juni 2022, 15:25   Bijgewerkt: 15 juni 2022, 16:10

De kans is groot dat Tyrell Malacia Feyenoord deze zomer gaat verlaten. Hoewel de linksback nog een contract heeft tot medio 2024, houden ze er in Rotterdam rekening mee dat hij een transfer gaat maken. In de zoektocht naar een vervanger komt Feyenoord mogelijk uit bij Daley Sinkgraven. Ook Ian Maatsen staat op het lijstje. 

Dat meldt Voetbal International althans. Sinkgraven is momenteel nog speler van Bayer Leverkusen, maar volgens VI valt er te praten over een vertrek. De vleugelverdediger, die ook op het middenveld uit de voeten kan, maakte in de zomer van 2019 de overstap van Ajax naar Bayer Leverkusen. Vier jaar eerder hadden de Amsterdammers hem overgenomen van SC Heerenveen. Tijdens zijn eerste seizoenen in Amsterdam fungeerde Sinkgraven nog als middenvelder, maar onder Peter Bosz maakte hij indruk als linksback. Dat zijn ze bij Feyenoord dus nog niet vergeten, ondanks het feit dat hij vooralsnog pas 66 keer in actie kwam voor Bayer Leverkusen. 

De naam van Maatsen wordt al langer in verband gebracht met Feyenoord. Maatsen staat weliswaar onder contract bij Chelsea, maar hij was in het afgelopen seizoen op huurbasis actief bij Coventry City. De vleugelverdediger maakte een uitstekende indruk op het tweede niveau van Engeland. Feyenoord en Maatsen zijn oude bekenden van elkaar. Hij speelde in zijn jeugd in de Rotterdamse opleiding, maar toen zagen ze het nog niet in hem zitten. Maatsen belandde vervolgens via Sparta Rotterdam bij PSV, alvorens in 2018 neer te strijken bij Chelsea. Tot een doorbraak in de hoofdmacht van de Londense topclub is het nog niet gekomen daar lijkt ook geen verandering in te komen. 

Ekkelenkamp

Sinkgraven en Maatsen zijn niet de enige spelers die op het Rotterdamse wensenlijstje staan. Feyenoord werd woensdagochtend nog in verband gebracht met Jurgen Ekkelenkamp. De middenvelder verliet Ajax afgelopen zomer voor Hertha BSC, maar is er nog niet in geslaagd om een basisplaats te veroveren in Berlijn. Feyenoord heeft zich nog niet gemeld voor Ekkelenkamp. De komende tijd zal moeten uitwijzen hoe concreet de interesse is. Afgelopen zomer was Ekkelenkamp ook al in beeld bij Feyenoord. 

Lees ook: 'Ekkelenkamp in beeld bij Feyenoord als versterking middenveld'

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dijkie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Best wel zielig als je alleen maar aan afdankers van Ajax denkt. Kijk eens verder.

RKFeyenoord
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jurgen Ekkelenkamp, met zijn drive zou hij het goed op de rechtsback positie doen. Nu willen we ook Sinkgraven. En Danilo in de spits. Mooi hoor, prima spelers voor Feyenoord. Ekkelenkamp is best een goede voetballer. Neusje voor de goal. Zou goed bij Feyenoord passen. Hij komt er wel, gewoon een vrij complete voetballer met een goed gevoel voor ruimte en timing. Pas 21, en met z’n mentaliteit en creativiteit zit het ook wel goed.

Haho46
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ekkelenkamp. Type Til. Zou een goede keus zijn. ook al is het een afdankertje van Ajax.😀

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen