LaLiga is het zat en dient bij UEFA klacht in tegen Paris Saint-Germain

15 juni 2022, 14:20

Dat de contractverlenging van Kylian Mbappé bij Paris Saint-Germain niet in goede aarde is gevallen in Spanje, is duidelijk. De Fransman leek lang op weg naar Real Madrid, maar liet zich uiteindelijk toch overhalen om langer in Frankrijk te blijven. LaLiga plaatst echter haar vraagtekens bij de handelswijze van de Franse landskampioen en heeft inmiddels zelfs een klacht ingediend bij de UEFA.

'LaLiga heeft deze week een klacht ingediend bij de UEFA tegen PSG, net als in april tegen Manchester City, omdat deze clubs voortdurend de huidige Financial Fair Play-regels overtreden', licht LaLiga-voorzitter Javier Tebas in een verklaring zijn besluit toe. 'LaLiga is van mening dat deze praktijken het ecosysteem en de duurzaamheid van het voetbal veranderen, alle Europese clubs en competities schaden en alleen dienen om de markt kunstmatig op te blazen, met geld dat niet in de voetbalwereld zelf wordt gegenereerd.'

Tebas en PSG en Manchester City staan al jaren op gespannen voet. Het is dan ook niet de eerste keer dat de voorzitter van de Spaanse competitie een klacht indient tegen één van deze Europese grootmachten. In 2017 diende Tebas ook al een klacht in bij de UEFA tegen PSG en Manchester City wegens het schenden van de Financial Fair Play-reglementen. Zowel PSG als Manchester City kreeg naar aanleiding daarvan sancties opgelegd door de UEFA, maar die werden door het CAS weer ongedaan gemaakt.

De LaLiga-voorzitter houdt het overigens niet bij enkel een klacht tegen de werkwijze van PSG bij de contractverlenging van Mbappé. Tebas wil ook dat vermeende belangenverstrelling van Nasser Al-Khelaifi, de president van PSG, in zijn rollen bij de Franse topclub, de UEFA, de ECA en BeIN Sports wordt onderzocht.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

HenkVoetbalbier
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zijn Real en Barca zo schoon dan? Beetje 'pot verwijt de ketel' verhaal.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen