Vijf Nederlanders genomineerd voor de Golden Boy-award

15 juni 2022, 12:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Tuttosport heeft woensdagochtend de honderd genomineerden voor de Golden Boy-award gepubliceerd. Vijf Nederlanders komen in aanmerking om er met deze prestigieuze prijs vandoor te gaan.

De Golden Boy-award betreft een jaarlijkse verkiezing voor de beste speler onder de 21 jaar. Misschien gaat de prijs dit jaar wel naar een Nederlander. Jayden Braaf (Borussia Dortmund), Brian Brobbey (RB Leipzig), Ryan Gravenberch (Bayern München), Ki-Jana Hoever (Wolverhampton Wanderers) en Devyne Rensch (Ajax) behoren tot de lijst met honderd genomineerden. Gravenberch lijkt van hen de meeste kans te maken. De middenvelder bekroonde zijn stormachtige ontwikkeling bij Ajax begin deze week nog met een toptransfer naar Bayern München.

Rensch is niet de enige Eredivisie-speler die is genomineerd. Ook Mohamed Daramy (Ajax), Noni Madueke (PSV) en Filip Stevanovic (SC Heerenveen) maken kans. De nominatie van Daramy is natuurlijk opvallend. De Deen maakte afgelopen zomer voor ruim tien miljoen euro de overstap van FC Kopenhagen naar Ajax, maar beleefde een uiterst moeizaam eerste seizoen. Hij werd door sommigen al bestempeld als 'miskoop'. Aan Daramy de taak om komend seizoen te bewijzen dat hij wel degelijk een plekje verdient op de lijst van de Golden Boy-award.

Tuttosport organiseert de verkiezing dit jaar voor de twintigste keer. Rafael van der Vaart ging er in 2003 als eerste speler met de prijs vandoor. Matthijs de Ligt trad in 2018 in de voetsporen van de voormalig international. Vorig jaar werd Pedri verkozen tot beste speler onder de 21 jaar. Ook dit jaar staat de lijst met genomineerden vol met 'grote' namen. Wat te denken van Eduardo Camavinga van Real Madrid en Gavi van FC Barcelona. Ook Jamal Musiala (Bayern München) behoort tot de gedoodverfde winnaars. De lijst wordt uiteindelijk teruggebracht tot twintig namen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen