Van Gaal deelt voldoende uit: "Hij is geslaagd voor zijn examen"

14 juni 2022, 23:40   Bijgewerkt: 14 juni 2022, 23:50

Louis van Gaal vindt dat Vincent Janssen het uitstekend heeft gedaan tijdens zijn rentree in Oranje. De bondscoach haalde de spits na vijf jaar terug bij het Nederlands elftal, maar liet hem pas tegen Wales (3-2 zege) in actie komen. Dat deed hij volgens Van Gaal naar behoren.

"Ik denk dat we beter in balbezit hebben gespeeld, de snelheid was hoger", aldus Van Gaal in gesprek met de NOS. "Dat heb ik na de wedstrijd tegen Polen allemaal gezegd en ik duidelijk verbetering gezien. We maken twee doelpunten met twee assists van Vincent Janssen. Hij is geslaagd voor zijn examen, ik vond hem de verwachtingen waarmaken. De manier waarop we de 2-2 mentaal weerstaan is ook mooi om te zien."

Volgens Van Gaal was de late overwinning voor zijn ploeg meer dan verdiend. Ondanks het feit dat de winnende treffer opnieuw laat viel. "Ik vind dat wij recht hadden op deze overwinning. Ten eerste was het geen penalty voor Wales. Volgens mij is voetbal altijd een sport met weerstand. Het is ongelofelijk dat het zo wordt bestraft. Het eerste doelpunt is gewoon een foutieve pass van Teze, die lang treuzelde."

Na de late 2-2 van Wales sloeg Memphis Depay toch nog niet. Het plan kwam volgens Van Gaal volledig uit de koker van de spelers. "Toen ze de aftrap namen, hadden ze al afgesproken wat ze gingen doen. Die aftrap namen we normaal nooit zo, maar nu natuurlijk wel. Dumfries is dan de noodoplossing en dat ging goed. Memphis scoort dan en die heeft Huntelaar nu geëvenaard. Ik vind dat geweldig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen