Van der Vaart lyrisch: "Hij heeft het waanzinnig goed gedaan"

Van der Vaart lyrisch: "Hij heeft het waanzinnig goed gedaan"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

14 juni 2022 – Vincent Janssen is geslaagd voor zijn examen in het Nederlands elftal, concluderen Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart na de wedstrijd tegen Wales. De 27-jarige spits van Monterrey scoorde weliswaar niet bij zijn rentree, maar maakte als aanspeelpunt een goede indruk.

Janssen speelde tegen Wales zijn eerste interland sinds 2017 en was bij zowel bij het eerste als tweede Nederlandse doelpunt betrokken met een assist. "Ik vind het heel erg knap dat hij zich zo staande heeft gehouden", begint Van Hooijdonk in de studio van de NOS. "Ik leg de lat wel iets lager, want hij traint voor de eerste keer weer met deze spelers op dit niveau mee. Dat niveau is beduidend hoger dan het niveau dat hij in Mexico gewend is. Dan heeft hij ook nog een deel van de voorbereiding gemist vanwege zijn trouwerij. Als je dan deze wedstrijd aflevert, is dat prima.'

Daar sluit Van der Vaart zich bij aan. "Pierre zegt het perfect, maar dan vind ik dat hij het waanzinnig goed gedaan heeft. Hij is in Mexico waarschijnlijk een mega-ster, maar dat krijgen wij niet mee. Dat is logisch. Ik word vrolijk van wat hij vandaag heeft laten zien. Hij houdt de bal bij zich, heeft een goede techniek en we weten dat hij een doelpunt kan maken. De coach heeft gezegd: dit is je examen. Daarvoor is hij echt geslaagd."

Van Hooijdonk wijst erop dat Van Gaal met Janssen een nieuwe smaak in zijn aanval heeft. "Hij is een andere type dan de spitsen die we op dit moment hebben, Brobbey buiten beschouwing gelaten: Weghorst, De Jong, Depay, Bergwijn. Janssen speelt het liefst met zijn rug naar de goal toe. Hij is balvast, maar niet zo verfijnd als Depay en Bergwijn. Hij moet meer in stelling worden gebracht, maar is echt nuttig."

Reacties

gerelateerd