Bruma op weg naar uitgang PSV; aanvaller trekt naar Turkije

Bruma op weg naar uitgang PSV; aanvaller trekt naar Turkije

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

14 juni 2022 – Armindo Tué Na Bangna, ook wel bekend als Bruma, heeft naar alle waarschijnlijkheid zijn laatste wedstrijd voor PSV gespeeld. De aanvaller staat op het punt om op huurbasis de overstap te maken naar Fenerbahce SK. De Turkse topclub maakt dinsdagavond melding van een akkoord met PSV. 

Volgens onder meer het Eindhovens Dagblad en Voetbal International is Bruma al onderweg naar Turkije. Daar gaat hij de laatste plooien gladstrijken. De 27-jarige aanvaller zou in het Philips Stadion niet kunnen rekenen op veel speeltijd. Bruma hoopt bij Fenerbahce, dat afgelopen seizoen als tweede eindigde in de Süper Lig, wel op veel kansen in de hoofdmacht.

Het is voor Bruma een opvallende keuze, aangezien hij jarenlang in het shirt van aartsrivaal Galatasaray te bewonderen was. Tussen 2013 en 2017 stond de aanvaller onder contract in het Ali Sami Yen Spor Kompleksi. Galatasaray verhuurde hem in die periode al aan Gaziantepspor en Real Sociedad. Daarna trok Bruma naar de Duitse RB Leipzig, waar hij twee jaar speelde.

In de zomer van 2019 kwam Bruma voor een bedrag van twaalf miljoen euro naar PSV. In Eindhoven kon hij hoge verwachtingen nooit echt waarmaken. Daarom werd hij nog een tijdje uitgeleend aan het Griekse Olympiakos. Daar liet de aanvaller zich weer gelden en kreeg hij een nieuwe kans bij PSV. 

Onduidelijkheid
Er heerst echter nog wat onduidelijkheid over de deal tussen PSV en Fenerbahce SK. Waar de Turksen het zelf over huur hebben, heeft de zaakwaarnemer van Bruma in gesprek met Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad gezegd dat het een definitieve transfer betreft. PSV heeft nog niets naar buiten gebracht. 

Reacties

gerelateerd