Pasveer geeft Onana trap na: "Hij was vooral met zichzelf bezig"

14 juni 2022, 21:15   Bijgewerkt: 14 juni 2022, 21:20

Remko Pasveer heeft een boekje opengedaan over het gedrag van André Onana in zijn laatste periode bij Ajax. Volgens de 38-jarige doelman was Onana nadat hij terugkeerde van een dopingschorsing 'vooral met zichzelf bezig', wat een negatief effect op de spelersgroep had.

Door de schorsing van Onana begon Maarten Stekelenburg het seizoen als eerste doelman. De ervaren keeper liep aan het begin van het seizoen een zware blessure op, waardoor Pasveer de kans kreeg als eerste doelman. Nadat ook Pasveer geblesseerd raakte, verscheen Onana weer onder de lat. Met de Kameroener op doel kreeg het defensief ijzersterke Ajax plots fors meer doelpunten om de oren. "Als je niet alleen met jezelf bezig bent, maar ook met je achterhoede, dan komt die bal misschien niet in de buurt van het doel", stelt Pasveer in Helden Magazine.

Pasveer vindt dat Onana 'enorm veel talent' heeft en weet dat de Kameroener goede fases heeft doorgemaakt bij Ajax. "Maar hij was op het laatst vooral met zichzelf bezig. Ik kan alleen oordelen over wat ik heb gezien. En dan vind ik niet dat hij een echte topsporter is, maar misschien was dat voor de dopingzaak heel anders. Hij is in mijn ogen niet iemand die alles wil doen om beter te worden", besluit de Ajax-doelman.

Onana heeft Ajax uiteindelijk via de achterdeur verlaten. De doelman werd lange tijd op handen gedragen door de aanhang van de Amsterdamse club, maar maakte zich niet populair door zijn aflopende contract niet te verlengen. Richting het einde van het seizoen verspeelde hij zijn laatste krediet door na afloop van een wedstrijd de fans niet te bedanken en aan te geven dat het hem niet deert wat mensen van hem vinden. Onana raakte zijn basisplaats kwijt en behoorde de laatste wedstrijden niet eens meer tot de wedstrijdselectie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MarcoDieBasta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De Judas, misselijke kerel😈👎

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Onana was alleen goed in de periode dat hij onder de drugs zat! Toen keepte hij geweldig. Na zijn schorsing en clean was hij niets meer.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen