Buijs gepresenteerd in België: "Ik ben bij lange na geen Simeone"

14 juni 2022, 15:41

Danny Buijs is gepresenteerd bij KV Mechelen. Na vier seizoenen bij FC Groningen gaat de oefenmeester voor het eerst aan de slag in het buitenland. Een doelstelling durfde hij nog niet uit te spreken door de grote onzekerheden in de selectie, maar hij vertelde de Belgische pers wel wat ze van hem kunnen verwachten: heel veel passie langs de lijn. 

"De klik met KV Mechelen was er vanaf de start. Ik heb intensieve gesprekken gevoerd met het bestuur en heb twee wedstrijden bezocht in de play-offs. Die hebben me over de streep getrokken. De volkse sfeer die in deze club heerst, past perfect bij mij", wordt de trainer geciteerd door Het Laatste Nieuws. Hij stond in Nederland bekend als Simeone-achtige trainer door zijn drukke gebaren en ruzies langs de lijn, waarbij vooral de vierde man het vaak moest ontgelden.

"De aard van het beestje, dat zal er nooit helemaal uit gaan. Jullie zullen er zeker kennis mee maken", waarschuwde de trainer tijdens zijn eerste persconferentie. "Anderzijds is dat temperament ook een kracht van mij. Er is niks mis mee om je team fanatiek te coachen. Mensen vinden het leuk om etiketjes te plakken. Ik ben bij lange na geen Simeone. Dat komt waarschijnlijk voort uit de combinatie van onze weinige tegengoals, de agressieve duels en ik als passionele trainer."

Buijs volgt Wouter Vrancken op bij Malinwa. Hij heeft met zijn voorganger gesproken, erkent de oefenmeester. "We hadden snel een goeie klik. Natuurlijk ambieer ik, net als Wouter, aanvallend en attractief voetbal. Maar uiteindelijk ben je altijd afhankelijk van het spelersmateriaal. Daar is nog geen zekerheid over, dus kan ik vandaag ook geen doelstellingen uitspreken. Alleen dat we natuurlijk zo hoog mogelijk willen eindigen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen