Bondscoach Wales looft United-target De Jong: "Hij zal schitteren"

14 juni 2022, 12:55

Frenkie de Jong heeft indruk gemaakt op Rob Page, de bondscoach van Wales. Afgelopen week begon de middenvelder op de bank bij Oranje, maar als invaller was hij belangrijk bij de winnende treffer. De invaller stak het veld met grote passen over. Zijn dribbel was uiteindelijk het begin van de winnende treffer van Wout Weghorst.

Na die wedstrijd zei de bondscoach van Wales dat iemand de middenvelder neer had moeten halen. Tijdens de persconferentie, voorafgaand aan de tweede ontmoeting met Oranje, liet de bondscoach zich lovend uit over De Jong. Hij noemde hem 'een geweldige speler'. "Dat hebben we aan den lijve ondervonden."

De bondscoach kreeg daarna de vraag of hij De Jong een goede aankoop voor Manchester United zou vinden. De geruchten dat hij zijn carrière voorzet op Old Trafford worden steeds serieuzer. "Ik weet niet waar hij gaat spelen, maar waar hij dat ook doet: hij zal er schitteren. Het is een geweldige speler. Voor de fans moeten we hopen dat volgend seizoen iedere week in de Premier League te zien is."

Ondanks die lovende woorden geeft hij zijn spelers wel een duidelijke opdracht mee, waarmee hij terugblikt op de eerste confrontatie. "Of we hem nu wel neerhalen als het moet? Zeker. Het is een voetbalwedstrijd, het gaat niet om aardig zijn."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen