'Einde van een tijdperk: Mané en Salah gaan uit elkaar na topjaren'

'Einde van een tijdperk: Mané en Salah gaan uit elkaar na topjaren'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

14 juni 2022 – Bayern München en Liverpool lijken elkaar gevonden te hebben in de onderhandelingen over Sadio Mané. De aanvaller mag voor veertig miljoen euro, waarvan vijf miljoen bonussen zijn, de overstap maken van de Premier League naar de Bundesliga. De hoofdlijnen zijn akkoord, over de laatste details moet nog gesproken worden. Mané zou zelf al een akkoord hebben bereikt met zijn toekomstige werkgever over een driejarig contract.

Dat meldt BILD. Technisch directeur Hasan Salihamidzic zag eerder al twee biedingen geweigerd worden door de Engelse topclub. Het eerste bod bedroeg 25 miljoen euro, de tweede poging was slechts drie miljoen euro extra. Driemaal is scheepsrecht, aldus het Duitse medium. Liverpool leek eerst in te zetten op vijftig miljoen euro, maar dat bedrag is bij lange na niet gehaald. Dat heeft mede met zijn contractstatus te maken. De Senegalees lag nog één seizoen vast op Anfield en hij had al laten weten dat hij niet wilde verlengen. Daarom heeft de clubleiding uiteindelijk ingestemd met een vertrek.

In 2016 betaalde de Engelse grootmacht circa veertig miljoen euro voor de buitenspeler, die destijds onder contract stond bij Southampton. Het bleek een gouden zet van de Reds om hem op te pikken. Hij werd een van de smaakmakers van het gouden team, waar hij en Mohamed Salah de uitblinkers waren, dat de afgelopen seizoenen alles won wat er te winnen was. Zo pakte hij naast de landstitel en de beker ook de Champions League.

Hoe de voorhoede van Bayern er voor de rets uit gaat zien, is nog maar de vraag. Robert Lewandowski maakt er de laatste weken geen geheim van dat hij wil vertrekken en Serge Gnabry wordt ook aan meerdere topclubs gelinkt. Onder andere Real Madrid zou wel oren hebben naar een samenwerking met de Duitser.

Reacties

gerelateerd