'De Ligt mogelijk weg bij Juventus; Wijndal en Suárez op Turijnse radar'

14 juni 2022, 10:59

'Aanval op De Ligt' kopt Corriere dello Sport. De verdediger kan bij De Oude Dame zijn contract verlengen, maar andere clubs hopen daar een stukje voor te steken. Hij wordt begeerd door Paris Saint-Germain, Chelsea en Manchester City. Eerder werden ook Manchester United en FC Barcelona al aan de mandekker gelinkt, waardoor de Turijnse topclub de komende weken moet billenknijpen.

Bij Juventus wordt hij gezien als toekomstig leider van de defensie, nu Giorgio Chiellini na jarenlange trouwe dienst is vertrokken. De Ligt speelde afgelopen seizoen al de meeste minuten van alle centrale verdedigers en de komende jaren moet hij uitgroeien tot captain van de ploeg. Of dat gaat gebeuren, is nog maar de vraag. De geruchten over zijn toekomst blijven maar komen. Juventus heeft twee teleurstellende jaren achter de rug, waarin de titel niet eens in de buurt kwam. De Ligt wil voor de prijzen spelen. Mogelijk ziet hij daarom een transfer wel zitten, al is het de vraag of hij bij een andere club net zo belangrijk kan worden.

Als De Ligt vertrekt, blijft het aantal Nederlands mogelijk op één staan. De club zou namelijk serieus in de markt zijn voor Owen Wijndal. De verdediger van AZ staat ook bij Ajax op de radar, maar het is de vraag of de Amsterdammers kunnen voldoen aan de vraagprijs die de Alkmaarders bedacht hebben. Er wordt namelijk ingezet op vijftien miljoen euro, weet Calciomercato. Een behoorlijk bedrag, aangezien Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar ook Steven Bergwijn naar de Johan Cruijff ArenA willen halen. Hij moet meer dan 25 miljoen euro kosten. Of de Amsterdammers in totaal voor veertig miljoen euro spelers kunnen halen, is de vraag. Voor Juventus lijkt dat geen probleem te zijn.

Luis Suárez

De kans bestaat dat ook Luis Suárez naar het Allianz Stadium in Turijn komt. De Uruguayaan zou zichzelf aangeboden hebben bij Juventus, meldt La Gazzetta dello Sport. De aanvaller is transfervrij na zijn periode bij Atlético Madrid en zou dus wel oren hebben naar een transfer naar De Oude Dame. De club zou die optie ook wel zien zitten. Paulo Dybala is transfervrij vertrokken en Moise Kean voldoet niet aan de verwachtingen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen