Nigeria scoort tien (!) keer, maar Dessers speelt geen minuut

13 juni 2022, 21:32

Wie denkt dat het niveauverschil tussen de 'grote' en 'kleine' Europese landen groot is, moet eens op het Afrikaanse continent gaan kijken. Nigeria versloeg het arme Sao Tomé en Principe maandagavond (Europese tijd) met maar liefst tien doelpunten verschil.

Nu vraag je je vast en zeker af hoeveel doelpunten Cyriel Dessers heeft gemaakt. Dessers heeft immers een uitstekend seizoen achter de rug. De aanvaller maakte afgelopen zomer op huurbasis de overstap van KRC Genk naar Feyenoord en scoorde er flink op los. Vooral in de UEFA Conference League was hij enorm op dreef. Sterker nog, hij kroonde zich zelfs tot topscorer van het nieuwe Europese toernooi. Maar voor een basisplaats bij de Nigeriaanse ploeg waren zijn optredens in de Conference League niet genoeg. In ieder geval niet in het uitduel met Sao Tomé en Principe in de strijd kwalificatiereeks voor de Afrika Cup.

Bekijk ook: Dessers blijft maar scoren: ook bij rentree in nationale ploeg raak

Dessers was onlangs bij zijn rentree in de nationale ploeg nog trefzeker tegen Mexico, maar kwam tegen Sao Tomé en Principe geen minuut in actie. De Nigeriaanse ploeg had de topscorer van de Conference League in het voorbije seizoen ook niet nodig. Integendeel zelfs. Ook zonder Dessers scoorden de Nigerianen er flink op los. In de eerste helft hielden ze het nog bij 'slechts' drie treffers, maar in de tweede helft was er geen houden aan voor het arme Sao Tomé en Principe. Nigeria toonde geen moment genade met de thuisploeg en vond in de tweede helft nog zeven keer het net. Uiteindelijk bepaalde Emmanuel Dennis, aanvaller van Watford, uit een strafschop de eindstand op 0-10. Victor Osimhen was met vier doelpunten de grote uitblinker bij de Nigeriaanse ploeg.

Dankzij de monsterzege komt Nigeria op dertien punten uit zes wedstrijden. De voorsprong op Kaapverdië bedraagt twee punten. De volgende kwalificatiewedstrijden staan in september op het programma. Nigeria heeft zich niet geplaatst voor het WK in Qatar.